Будь-яка проблема, яка виникає в тилу ворога, відповідає нашим інтересам: Кулеба про події в рф

Будь-яка проблема, яка виникає в тилу ворога, відповідає нашим інтересам: Кулеба про події в рф

Дмитро Кулеба

КИЇВ. 24 червня. УНН. Голова МЗС України Дмитро Кулеба, коментуючи події в рф, а саме бунт керівника пвк вагнера пригожина, зазначив — «будь-яка проблема, яка виникає в тилу ворога, відповідає нашим інтересам», передає УНН із посиланням на «Радіо Свобода». Деталі
За словами Кулеби, зараз у рф відбувається повстання пригожина з його військовими «вагнерами».
«Будь-яке повстання, будь-яка проблема, яка виникає в тилу ворога, відповідає нашим інтересам», — сказав Кулеба.
Проте голова МЗС відмовився прогнозувати, які наслідки матиме «постання пригожина» для України, оскільки «ще дуже рано».
«пригожин постав проти всієї машини російської держави, тож усі прогнози будуть спекулятивними», — додав Кулеба.
Він також додав, що європейські партнери також уважно стежать за розвитком подій у рф.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вікно можливостей: у Міноборони пояснили, що означають для України події у рф

Нагадаємо
23 червня генпрокуратура рф оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника чвк «вагнер» євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк «вагнер», завданий міноборони рф, і повідомив, що разом із бійцями піде «розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня». міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності. фсб рф заявила, що висловлювання пригожина «фактично є закликом до початку збройного громадянського конфлікту» на території рф, і закликала бійців пвк «вагнер» не виконувати накази пригожина і вжити заходів для його затримання.
Повідомлялося, що «бойовики «вагнера» взяли під свій контроль військові об’єкти в місті воронеж», яке розташоване приблизно за 500 км на південь від москви. Власник пвк «вагнер» євгеній пригожин заявив, що під контролем пвк «вагнер» перебувають військові об’єкти ростова-на-дону, зокрема аеродром. За його словами, у планах пвк «блокувати місто ростов» і «йти в москву».

Джерело:
УНН

Теги: Росія, Україна, Дмитро Кулеба

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram