Вперше за 17 років на Західному березі річки Йордан безпілотник знищив палестинських бойовиків

Вперше за 17 років на Західному березі річки Йордан безпілотник знищив палестинських бойовиків

Хлопчик оглядає металевий фрагмент, що залишився на місці удару ізраїльського безпілотника на півночі Західного берега річки Йордан

КИЇВ. 22 червня. УНН. Троє палестинських бойовиків були вбиті в результаті першого з 2006 року удару ізраїльського безпілотника на окупованому Західному березі річки Йордан на тлі ескалації конфлікту на цій території, пише УНН з посиланням на ВВС. Деталі
Ізраїльські військові заявили, що їхньою ціллю була «терористична група в підозрілому транспортному засобі», яка здійснила стрілянину біля Джалами в середу ввечері. Це був перший подібний удар на Західному березі річки Йордан з 2006 року.
Палестинські служби швидкого реагування повідомили, що знайшли три тіла у згорілій машині, але солдати завадили їх вивезти. Палестинське інформаційне агентство Wafa ідентифікувало їх як Мохаммеда Башара Увеїса, 28 років, Сухайба Аднана аль-Гуля, 27 років, і Ашрафа Мурада Сааді, 17 років, і повідомило, що всі вони були з міста Дженіна.
Бойове угрупування «Палестинський ісламський джихад» (ПІД) заявило, що Гул і Сааді були його бойовиками, а Увеїс був членом «Бригади мучеників Аль-Акса», збройного крила руху ФАТХ.
ПІД попередив ізраїльських лідерів, що вони «понесуть відповідальність за своє дурне рішення завдати удару по цих бойовиках за допомогою безпілотників і… залишити їхні тіла собі».
«Ми будемо застосовувати атакуючий і проактивний підхід проти терору, ми будемо використовувати всі засоби, які є в нашому розпорядженні, і вимагати найдорожчу ціну від кожного терориста», — написав у Twitter Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант  
«Терористичне угрупування [останнім часом] здійснило низку обстрілів громад в Юдеї та Самарії. Після виявлення терористичного осередку БпЛА ЦАХАЛу [безпілотний літальний апарат] відкрив вогонь у бік осередку і зірвав їхню діяльність», — заявила Армія оборони Ізраїлю, використовуючи біблійний термін, який Ізраїль використовує для позначення Західного берега річки Йордан.
Доповнення
Удар безпілотника стався через кілька годин після того, як палестинець був застрелений під час заворушень, які влаштували  ізраїльські поселенці. Вони підпалили будинки і машини в місті Турмусая, приблизно в 50 км на південь. Палестинське міністерство охорони здоров’я заявило, що чоловік був застрелений ізраїльськими силами «під час протистояння з поселенцями». Ізраїльська воєнізована прикордонна поліція заявила, що її сили забезпечували безпеку пожежників, коли мешканці «влаштували заворушення», і війська відкрили вогонь по чоловікові, який стріляв у них.
Напад на Турмусайю стався після похорону в сусідньому поселенні 17-річного хлопця, який був одним з чотирьох ізраїльтян, застрелених двома палестинськими бойовиками з ХАМАС на заправці і в ресторані у вівторок.
Хамас, у свою чергу, заявив, що стрілянина була відповіддю на ізраїльський військовий рейд в Дженіні в понеділок, під час якого було вбито семеро палестинців.
Це було перше за багато років застосування ЦАХАЛом бойового вертольота «Апач» на Західному березі річки Йордан. Гелікоптер випустив ракети по бойовиках, які націлилися на бронетранспортери з вибухівкою, поранивши сімох солдатів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може отримати танки з Ізраїлю – ЗМІ

Джерело:
УНН

Теги: Ізраїль, бойовики, Палестина, БПЛА, ЦАХАЛ

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram