Британія виділить Україні понад 20 млн дол на посилення кіберзахисту

Британія виділить Україні понад 20 млн дол на посилення кіберзахисту

КИЇВ. 18 червня. УНН. Велика Британія виділить 16 мільйонів фунтів стерлінгів (20,48 млн дол.) на допомогу кіберзахисту України. Про це повідомив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, передає УНН з посиланням на Sky News. Цитата
«Це рішення було ухвалено, коли Україна розпочинає черговий контрнаступ проти Росії, на додачу до обіцяних минулого року 6,35 мільйона фунтів стерлінгів. Ще 9 мільйонів фунтів стерлінгів потенційно можуть бути отримані від міжнародних союзників», — йдеться в повідомленні.
Зазначається, що цей пакет дасть змогу Україні краще захистити свою критично важливу національну інфраструктуру від руйнівних атак Росії, оскільки Київ відкидає російські війська з окупованих ними ділянок півдня та сходу України.
«Жахливі атаки росії на Україну не обмежуються їхнім варварським вторгненням на територію, але також включають в себе огидні спроби атакувати їхню кібер-інфраструктуру, яка надає життєво важливі послуги, від банківських послуг до поставок енергії, безневинному українському народові», — сказав Сунак.
Він заявив, що це фінансування має вирішальне значення для припинення цих нападів, зміцнення кіберзахисту України та підвищення спроможності країни виявляти і відключати шкідливі програми, націлені на них.
Наступного тижня Сунак також попросить підприємців і бізнес збільшити свої інвестиції в Україну на конференції, щоб допомогти відновити економіку країни після вторгнення Росії.
Доповнення
США хочуть виділити Україні додаткові 37 млн доларів на кібербезпеку.

Джерело:
УНН

Теги: Україна, допомога, кібербезпека, британці

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram