«Це траур!»: у будинку-музеї української художниці Поліни Райко збереглося близько 30% фресок

«Це траур!»: у будинку-музеї української художниці Поліни Райко збереглося близько 30% фресок

КИЇВ. 16 червня. УНН. У будинку-музеї української художниці Поліни Райко в тимчасово окупованих Олешках на Херсонщині, який затопило внаслідок підриву рф Каховської ГЕС, збереглося близько 30% фресок. Про це повідомив представник благодійного фонду імені Поліни Райко Семен Храмцов на своїй сторінці у Facebook, пише УНН. Цитата
«Це траур! Прислали відео з будиночку Поліни Райко… Більшість внутрішніх стін обвалилися, тепер це жахливий опенспейс… Фресок десь 30-40% (зі стелями) збереглося, але «стіна з сестрами» повністю втрачена», — написав Храмцов.
Доповнення
Він також додав, що скоріш за все втрачені і такі фрески як «муж-рибак», «медсестра» і все, що знаходилось нижче за рівнем.
«Коти – наполовину, «дорога в рай» теж… Не знаю скільки він так ще вистоїть… Берегині якось планують «сушити дім», і гадаю треба надати інструкцію після спілкування зі спеціалістами, «що робити далі?», що можна зробити в тих умовах які там наразі», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо
Раніше у Мінкульті повідомляли, що будинок-музей художниці Поліни Райко, який знаходиться на окупованій території Херсонської області, скоріш за все, затоплений через підрив Каховської ГЕС.

Джерело:
УНН

Теги: Херсон та Херсонська область, війна, мистецтво, окупанти

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram