Добровольці запорізького «Хортицького полку» продовжують здавати кров для поранених

Від самого ранку в одному з відділень Запорізької обласної клінічної лікарні вишукувалася черга бійців запорізького добровольчого формування «Хортицький полк».

Разом з командиром Юрієм Ружиним вони вчергове поповнили ряди донорів та здали кров для поранених.

Ми – добровольці «Хортицького полку»,, сьогодні прибули до цієї лікарні, аби здати кров та допомогти тим бійцям, які боронять наші кордони. Якщо буде потрібно, ми ще приїдемо та здамо стільки крові, скільки потрібно, — каже Павло, боєць добровольчого формування.

Слід зазначити, що донорство, до речі — багаторічна традиція цього добровольчого підрозділу. Адже серед бійців ЗСУ та інших збройних формувань України немало тих, хто опановував ази військової науки у «Хортицькому полку».

Ініціатором та активним донором є командир ДФТГ «Хортицький полк» Юрій Ружин. Він вважає, що здавати кров – це шляхетно, а також корисно для здоров`я.

«Сьогодні всі ми живемо в прифронтовому місті, в прифронтовій області. Всі люди повинні відчувати відповідальність, і допомагати фронту і країні хто чим може – працею, військовою службою, волонтерством.
Дуже багато поранених військових, і ще більше жертв серед цивільних із зони бойових дій. Тому сьогодні наші бійці з радістю відгукнулися на заклик здати кров для потреб лікарні  та всіх, хто того потребує»,
— каже командир ДФТГ №3 «Хортицький полк» Юрій Ружин.

Загалом до проведення благодійної ініціативи долучилося близько 200 добровольців «Хортицького полку», які протягом двох тижнів здаватимуть свою кров для поранених в обласній лікарні.

«Донорство – це шляхетна місія, яка направлена на порятунок людських життів. Ми закликаємо всіх і кожного бути героєм на своєму фронті», — кажуть бійці «Хортицького полку».