Біля окупованої Кирилівки замерзло море (ФОТО)

Останній тиждень у Запорізькій області тримається тепла погода, як для середини зими, але Азовське море в деяких місцях і містах замерзло. Незважаючи на повномасштабне вторгнення окупантів на територію курортного селища, місцеві жителі все ж таки знайшли можливість поділитися кількома знімками білої стихії, пише azov.ua.

На фотографіях природного явища видно, що хвилі нерухомі і берег вкриває біла скоринка, що розстилається аж до горизонту.
Звісно, замерзле море не несе жодної загрози для місцевого населення. Та й окупанти, на жаль, пішки по ньому до Росії не підуть. Але подібна краса спостерігається на Азові не часто.

Азовське море – найменше і найвіддаленіше від океану море у світі. Його середня глибина – близько 7 метрів, найглибші ділянки сягають 13,5 метрів. Щоб уявити, наскільки море невелике, достатньо порівняти його із Чорним морем, середня глибина якого – 1240 метрів.
Вода Азовського моря містить утричі менше солі, ніж Світовий океан у середньому. У критичних ситуаціях нею можна навіть вгамовувати спрагу. Низький обсяг солі формується через рясний приплив річкових вод: до 12% обсягу води потрапляє в Азов з річок. Ще один фактор – утруднений водообмін із Чорним морем, а через низьку солоність море легко замерзає.