Запоріжців просять ділитись історіями цивільних загиблих

Мешканців Запорізької області просять ділитись історіями цивільних загиблих. Українські журналісти створили створили Меморіал цивільних жертв війни.

Громадську ініціативу – Меморіал цивільних жертв війни росії проти України — створила Агенція медійного росту “Або”. На сайті та в соцмережах проєкту журналісти та активісти кожного дня публікують історії вбитих в наслідок російської агресії цивільних: маленьких діток, волонтерів, жінок та пенсіонерів.

Станом на 1 травня 2022 року, ООН зафіксувала в Україні більше 3-х тисяч цивільних загиблих.

Команда звертається до рідних та знайомих цивільних загиблих в Запоріжжі та Запорізькій області, де йдуть запеклі бойові дії, частина населених пунктів тимчасово окуповані і гинуть тисячі цивільних – розкажіть їхню історію тут, внесіть їхнє ім’я до Меморіалу. Бо кожна людина важлива!

“Цей проєкт дуже важливий для документування військових злочинів, і для того, щоб люди не перетворювалися у цифри в статистиці. За кожною людиною стоїть ціла історія життя, родина та близькі, для яких загиблий чи загибла були цілим світом. Ми маємо показати Європі, світовій спільноті та росіянам (у яких ще залишилось критичне мислення), що російська армія вбиває невинних та прекрасних людей, а російська влада – бреше”, – розповіла координаторка Меморіалу Юлія Тупіченко.

Українських та світових ЗМІ волонтери просять не мовчати. Давайте разом розповідати історії цивільних жертв. Шукайте героїв своїх публікацій на сайті Меморіалу, беріть інтерв’ю у їхніх рідних, розповідайте про життя цих чудових та талановитих українців, життя яких забрала російська армія.

Якщо хочете допомогти з розголошенням історій – долучайтесь до меморіалу в соцмережах: InstagramFacebookTelegram.