Владельцы клубов и ресторанов недовольны запретом на работу в ночное время

Председатель Запорожской ОГА Виталий Боговин провел встречу с представителями ресторанного бизнеса. Предприниматели пожаловались главе региона на карантин, мешающий им работать.

Также бизнесмены недовольны многочисленными проверками со стороны правоохранительных и контролирующих органов. По словам предпринимателей, работать только вечером не рентабельно, поскольку остается плата аренды, коммунальные услуги, зарплата персонала, налоги и тому подобное. По их мнению, условия карантина ставят под угрозу дальнейшую деятельность развлекательных заведений в целом. Отметим, накануне региональная комиссия по вопросам техногенно-экологической безопасности и чрезвычайных ситуаций Запорожской области запретила работу развлекательных заведений (ночных клубов, кафе и ресторанов) с 23:00 до 7:00.

Виталий Боговин призвал представителей ресторанного бизнеса отнестись с пониманием к принятым карантинным ограничениям, поскольку наша область выполняет решения Кабинета Министров.

— Нікому не цікаво, щоб бізнес не працював та стояв. Це і зарплата, і податки, і нарахування до бюджету. Проте є ситуації, де необхідне порозуміння. Ми всі живемо в умовах адаптованого карантину. Наприклад, у курортному місті Бердянськ зафіксовано 29 випадків захворювання, з них 15 – за останні три дні. Якщо така тенденція з захворюванням буде зберігатися, то ми перейдемо на умови суворого карантину та будуть працювати лише продуктові магазини, як це було у березні. Ми досі не можемо відкрити дитячі оздоровчі заклади. Літня оздоровча кампанія ще не розпочалася, і це теж має свої наслідки. По перше, дитячі табори можуть не відкритися цього року, а наступного можуть зовсім закритися. По-друге, це те, що наші діти не мають необхідного оздоровлення. На думку медиків, нас очікує друга хвиля захворювання COVID-19. На сьогодні є рішення державної комісії ТЕБ НС, яке дублюється на місцях. Щодо карантинних обмежень, то Запорізька область, як і інші регіони, виконує рішення Кабінету Міністрів, — отметил Виталий Боговин.

Как сообщили в пресс-службе ЗОГА, власть делает все возможное для ослабления карантина. К слову, в эту пятницу, 17 июля, запланирована встреча представителей бизнеса с правоохранительными структурами. Участники обсудят условия проверок и наладят работу в правовом поле.