Попри війну. Жіноча збірна України з волейболу почала боротьбу за участь в Євро-2023

Жіноча збірна України вчетверте поспіль намагатиметься потрапити до основної сітки чемпіонату Європи з волейболу-2023. Кваліфікаційний раунд збірна України розпочне вже цієї суботи, 20-го серпня, матчем проти збірної Кіпру. 

— Мені дуже подобається працювати з цією командою, — розповів головний тренер жіночої збірної України Іван Петков.  — Я хочу, щоб вона заграла по-іншому. Нам, тренерам, важко, але це наша робота. Дівчата молоді, і ми повинні їх навчати. Треба багато часу, проте їм подобаються наші методи тренувань – вони добре займаються!

У відбірній кампанії підопічні Петкова зіграють шість поєдинків. Їхніми суперниками по групі С будуть: Кіпр, Португалія та Угорщина. Через військову агресію росії, свої домашні зустрічі збірна України проведе у чеському місті Кутна Гора. Всі ігри збірної України транслюватимуться наживо на українському youtube-каналі YouTube-канал DIVISPORT VOLLEYBALL.

Відзначимо, що до основної сітки чемпіонату Європи-2023 вийдуть дві кращі збірні. Сподіваємося, що серед них буде й Україна, тим паче ці очікування цілком виправданні. У складі нашого молодого, енергійного та амбіційного колективу є волейболістки, які дещо вирізняються з-поміж інших своєю, так би мовити, ігровою харизмою. Завдяки чому вони з легкістю можуть вирішувати долю будь-якого матчу.

Однією з таких є багаторічна лідерка національної команди Олеся Рихлюк. Діагональна вже тривалий час успішно грає в турецькій Лізі Султана, яка входить до числа найсильніших європейських чемпіонатів. Крім того, тренерський штаб покладає великі сподівання і на Світлану Дорсман. Обидві, без перебільшення, вже стали символами вітчизняного жіночого волейболу.

— У нас будуть дві досвідчені гравчині – Світлана Дорсман і Олеся Рихлюк. В інших дівчат немає такого великого досвіду. Тому їхня присутність дуже важлива для нас. Вони зможуть повести за собою команду і додати впевненості молодшим гравцям. Я на 100% впевнений у цьому, — відзначив Іван Петков.

Останній розіграш континентальної першості, де жовто-блакитні в 1/8 фіналу гідно поступилися Польщі, лише розіграв апетит українським шанувальникам волейболу. Враховуючи це, у кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи-2023 від команди очікуватимуть перемог та видовищної гри. Звичайно, дівчата зроблять все для цього, щоб у підсумку присвятити свій успіх кожному захиснику та захисниці, які боронять неньку Україну від орків.

Розклад ігор збірної України:

24 серпня 19:00

Угорщина — УКРАЇНА (Угорщина, м. Будапешт, арена Sport Hall Riz Levente)

28 серпня 19:00

УКРАЇНА — Португалія (Чехія, м. Табор, арена Sport Hall Mír)

4 вересня 20:00

Португалія — УКРАЇНА (Португалія, м. Санту-Тірсу, арена Sport Center Desportivo Municipal) 

7 вересня 19:00

УКРАЇНА — Угорщина (Чехія, м. Кутна Гора. арена Sport Hall Klimeska) 

10 вересня 20:00

Кіпр — УКРАЇНА (Кіпр, м. Нікосія, арена Sport Center Tassos Papodopoulus Eleftheria) 


Всі матчі жовто-блакитних  у  відборі до Євро-2023 будуть показані наживо на  YouTube-каналі DIVISPORT VOLLEYBALL.