«Нечасте явище». ЗСУ біля Кринок взяли в полон російського військового, — ОСУВ «Таврія»

Українським захисникам вдалося взяти в полон російського військового в районі Кринок. Такий результат «нечастий» для даної ділянки фронту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву спікера оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Дмитра Лиховія в ефірі телемарафону.

Він розповів, що з початку доби російські окупанти провели один штурм позицій українських захисників на островах, які знаходяться на захід від Кринок Херсонської області.
«Штурм йшов із напрямку Козачих Лагерів, він відбитий. І ось під час цього штурму в полон потрапив один російський військовослужбовець», — зазначив Лиховій.
За його словами, росіянин виявився солдатом 28-го мотострілецького полку 70-ї мотострілецької дивізії 18-ї загальновійськової армії РФ.
“Це нечасте явище, коли саме на плацдармі на лівому березі Дніпра потрапляють у полон російські військові. Тому що там перебування наших підрозділів пов’язане з форсуванням Дніпра, але трапляється і так… Він поповнить обмінний фонд і надасть свідчення про російський контингент, у тому числі і на лівобережжі Дніпра Херсонської області», — додав речник ОСУВ «Таврія».
Він уточнив, що переправити на правобережжя російського окупанта, якого захопили в полон, — складне завдання, оскільки човни українських захисників перебувають під постійними ударами дронів.

Що передувало
Нагадаємо, близько місяця тому у ЗМІ з’явилася інформація, що українські захисники вийшли з Кринок Херсонської області.
Спікер ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій, коментуючи такі чутки, зазначив, що ситуація не така критична. При цьому українські захисники продовжують утримувати позиції у районі Кринок.
Саме село, за його словами, перетворилося на купу каміння під постійними ударами росіян.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.