«Олександрія» отримала технічну поразку у матчі УПЛ: що відомо і як змінилася турнірна таблиця

«Олександрія» отримала технічну поразку у матчі з «Шахтарем», який відбувся 26 лютого у рамках 18-го туру чемпіонату України з футболу. Причина — участь у грі півзахисника Івана Калюжного.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт Української асоціації футболу.

Що відомо про інцидент
Калюжний не був заявлений на матч з «Шахтарем». У паспорті УПЛ останнім клубом півзахисника був вказаний ЛНЗ, де він провів першу частину сезону.
Однак про це стало відомо лише після завершення поєдинку, який закінчився з рахунком 0:0.
Після розголосу в ЗМІ, представники “Олександрії» зробили офіційну заяву, у якій перепросили у всіх уболівальників, команди та тренерського штабу, а також визнали “прикру помилку, яка сталася через людський фактор”.
«Іван Калюжний є гравцем нашого клубу з 2021 року і в різні періоди виступав за інші клуби на правах оренди. При внесені гравця в заявку на гру в системі УПЛ в розділі “Рапорт арбітра” система сприйняла гравця як заявленого, хоча він був відзаявлений 29 серпня 2023 року, що не дало змогу своєчасно відреагувати на цю ситуацію», — йдеться у заяві на сайті «Олександрії».
Також відомо, що спортивний директор клубу Олександр Марков вже усунутий від виконання своїх обов’язків.

Матч «Олександрія» — «Шахтар» (фото: instagram.com/fcolexandriya)
Згодом Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ розглянув ситуацію та ухвалив рішення згідно зі статтею 13.7 регламенту УПЛ.
Таким чином результат поєдинку «Олександрія» — «Шахтар» було анульовано, а команді з Кіровоградської області зарахували технічку поразку з рахунком 0:3. Відповідно, «гірникам» присудили три очки.
Що це значить для «Шахтаря» і «Олександрії»?
Після рішення УАФ «Шахтар» набрав 37 балів та вийшов на друге місце в таблиці УПЛ, випередивши за додатковими показниками «Кривбас».
Натомість «Олександрія» замість 18 очок відтепер має 17.

Оновлена турнірна таблиця УПЛ
Нагадаємо, що у наступному матчі УПЛ «Шахтар» 8 березня зіграє вдома з «Колосом». А «Олександрія» зустрінеться на виїзді з «Поліссям» 9 березня.

Раніше ми писали про те, що уболівальники повернулися на стадіон «Динамо» вперше за 2,5 роки.
А також розповідали про те, що «Шахтар» запланував змінити домашній стадіон на єврокубки.