Суперліга оприлюднила формат змагань: відомі дата старту, дивізіони та кількість команд

Керівництво футбольної Суперліги відреагувало на рішення суду Євросоюзу щодо незаконних дій ФІФА та УЄФА з перешкодження створення нових змагань анонсувало деталі запланованого турніру.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Mundo Deportivo.

Організатори Суперліги прагнуть запустити турнір уже в сезоні 2025/26. Змагання пройдуть в трьох дивізіонах, де зіграють 64 клуби.
Кожна команда за сезон проведе 14 матчів – по 7 вдома та на виїзді. Наприкінці кампанії у плей-офф визначатимуть переможців і невдах «Зіркового», «Золотого» та «Синього» дивізіонів. Потрапляння до останнього залежатиме від результатів у національних першостях.
«Зіркова» та «Золота» ліги складатимуться з 16-ти учасників. Натомість у «Синій» зіграють 32 команди. На старті змагань клуби відберуть за спеціальним індексом «прозорих критеріїв результативності». Інтерес до турніру нібито вже виявили низка італійських клубів, а також «Бенфіка», «Порту», ПСВ, «Фейєнорд» і «Црвена Звезда».
Запропонований формат Суперліги 2025/26:
Дивізіон Star – 16 клубів (2 групи по 8 команд)
Дивізіон Gold – 16 клубів (2 групи по 8 команд)
Дивізіон Blue – 32 клуби (4 групи по 8 команд)

Обмін між «Зірковою» та «Золотою» і «Золотою» та «Синьою» лігами відбуватиметься у форматі 2:2 – дві команди вилітають, дві підвищуються в класі. Натомість 20 найгірших колективів «Синього» дивізіону будуть замінені на провідні команди за підсумками сезону в європейських чемпіонатах.

До слова, раніше ФІФА та УЄФА програли суд Суперлізі щодо недоброчесної конкуренції.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.