Окупанти готують нові списки для масової депортації українських дітей, — ЦНС

Окупаційні адміністрації на тимчасово захоплених територіях України отримали вказівку підготувати нові списки дітей, які не мають опікунства. Таким чином росіяни планують здійснити чергову хвилю депортації.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

«Окупанти не повертають дітей Україні, навіть попри наявність їх родичів на вільній території й спрощують процес усиновлення цих дітей на території РФ. Метою цього є асиміляція українських дітей, тобто знищення цілого покоління нації», — підкреслюють в ЦНС.
У повідомленні зазначають, що за ці дії першочергово відповідальний диктатор РФ Володимир Путін та його підлегла поплічниця — уповноважена при президентові РФ з прав дитини — Марія Львова-Бєлова. Саме за їхніми вказівками з території України було незаконно вивезено десятки тисяч українських дітей.
Провідні лідери світового суспільства колективно засуджують такі дії та називають їх цілеспрямованим елементом геноциду народу України.
Варто зазначити, що днями стало відомо про те, що глава російської партії «Справедлива Росія» Сергій Миронов удочерив викрадену у 2022 році дівчинку із Херсона і змінив їй ім’я. Крім цього, в той час його дружина вивезла в РФ ще й 2-річного хлопчика, який зараз знаходиться під Москвою.

Депортація українських дітей
У жовтні 2022 року російський омбудсмен з прав дитини Марія Львова-Бєлова незаконно усиновила дитину, депортовану з Маріуполя до РФ. Крім того, вона допомогла незаконно всиновити ще 350 дітей із окупованого Донбасу.
Такі дії вважаються злочинами, про що свідчить міжнародне право. У березні Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордер на арешт російського президента Володимира Путіна та омбудсмена Марії Львової-Бєлової через незаконну депортацію українських дітей. На даний момент Путіна зобов’язані заарештувати в 123 країнах світу, які ратифікували Римський статут або визнали юрисдикцію МКС.
Незважаючи на це російські війська продовжують депортувати українських дітей, яких Україні все ж таки вдається повертати назад. Наприклад, нещодавно до України повернувся підліток 17-річний Богдан Єрмохін. Його депортували до Росії та намагалися вручити повістку для служби в армії окупантів. Він попросив допомоги у президента Володимира Зеленського та йому допомогли повернутися додому.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.