Російська агентура може діяти під виглядом «активістів»

Російська агентура може діяти під виглядом «активістів»

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Черкаські журналісти з’ясували, що серед організаторів загальнонаціональної акції «Гроші на ЗСУ» чимало діячів із сумнівною репутацією, а їхня мета – викриття секретної інформації про критично важливу інфраструктуру міст. Зазначена акція відбулася у жовтні в низці обласних центрів України. Її учасники виступили з різкою критикою місцевої влади. Основна вимога – збільшити фінансування української армії замість того, щоби виділяти «багатомільйонні суми на бруківку».
Проблема марнотратства на місцях є. Але не завжди організатори подібних акцій мають благородні та патріотичні мотиви.
Свіжий приклад – події в Черкасах, де відбулося вже три акції «Гроші на ЗСУ». Учасники акції відкрито звинуватили міську владу в небажанні виділяти гроші на потреби армії, яка воює з російським агресором. Однак виявилося, що місто є одним з національних лідерів з надання допомоги ЗСУ. З 24 лютого 2022 року місто перерахувало на потреби Збройних Сил України майже 1,2 млрд грн. Окрім цього Черкаська міська громада з початку війни стала одним з найбільших гуманітарних хабів країни. Місто постійно приймає біженців, формує та направляє гуманітарні конвої.
Журналісти з’ясували, що одним з головних організаторів акції «Гроші на ЗСУ» в Черкасах є підприємець Микола Калашнік. Він був помічником  колишнього депутата Владислава Голуба. Покійного батька Миколи Калашніка – Ігоря Калашніка — містяни пам’ятають, як скандального політичного діяча, депутата міськради та бізнесмена, який був пов’язаний з численними корупційними скандалами. Щодо команди Голуба, то вона відзначилася безпрецедентною кампанією чорного піару проти свої опонентів на останніх виборах.
В інших обласних центрах, де відбулися акції «Гроші на ЗСУ», ситуація ще цікавіша. Так, в Полтаві однією з організаторок акції була Анастасія Савченко, дружина депутата обласної ради від проросійської ОПЗЖ Сергія Савченка. У Чернігові організатором був Олег Серик, якому нещодавно виписали штраф за ухилянство від призову. На національному рівні, як повідомляють ЗМІ, організатором акції виявилася така собі Марія Барабаш, яка має відношення до численних афер.
Одна з головних вимог активістів  — викладати у публічний простір рішення міськради щодо фінансування ЗСУ, які мають гриф секретності. Оприлюднення такої інформації грає на руку ворогу, який активно моніторить все, що стосується обороноздатності України. Зокрема через це спалахнув конфлікт між організаторами мітингу та присутніми військовими під час зустрічі учасників мітингу з представниками черкаської мерії. Адже оприлюднення такої інформації грає на руку ворогу, який активно моніторить все, що стосується обороноздатності України.
Поспілкувавшись з багатьма учасниками акції, журналісти з’ясували, що багатьох родичів військових використовують «всліпу», маніпулюючи їхніми почуттями та приховуючи реальні факти.
Отже, організаторам акції «Гроші на ВСУ» потреби фінансування ЗСУ байдужі. Не виключено, що через політичні маніпуляції та оману родичів військовослужбовців вони намагаються відкрити ворогу таємну інформацію про фінансування Збройних Сил України та підірвати обороноздатність України. Такими «діячами» має якнайшвидше зайнятися СБУ та правоохоронні органи.

Джерело:
УНН

Теги: гроші, Черкаси та Черкащина, протести

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram