Незаконно видобували копалини у заказнику: посадовцю повідомили про підозру

Незаконно видобували копалини у заказнику: посадовцю повідомили про підозру

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Правоохоронці повідомили про підозру черговому посадовц через незаконне видобування копалин в «Урочищі Церковщина», що призвело до збитків обсягом понад 2 млн гривень. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, пише УНН. Цитата
«Викрито та повідомлено про підозру виконувачу обов’язків директора комунального підприємства капітального будівництва, реконструкції та інвестицій «Голосіїво-Будінвест» у вчиненні незаконного видобування корисних копалин місцевого значення на території об’єкта природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 240 КК України)», — ідеться у повідомленні.
Деталі
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, використовуючи своє службове становище, без передбаченого законом дозволу здійснив на території ландшафтного заказника місцевого значення «Урочище Церковщина» незаконне видобування суглинку (цегельно-черепична сировина).
Вказана сировина відповідно до постанови Кабінету міністрів входить до переліку корисних копалин місцевого значення.
Згідно з висновком спеціалістів екологічної інспекції, обсяг спричинених збитків територіальній громаді Києва становить понад 2,2 млн грн.
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники ДБР повідомили про підозру керівнику Могилів-Подільського лісового господарства, який разом зі спільниками організував незаконні рубки

Джерело:
УНН

Теги: прокуратура, Київ, корисні копалини, видобування, заповідники

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram