«Ніколи не йдіть до когось додому без подарунка»: Блінкен анонсував надання допомоги України

«Ніколи не йдіть до когось додому без подарунка»: Блінкен анонсував надання допомоги України

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Державний секретар США Ентоні Блінкен, перебуваючи з візитом у Києві, анонсував надання допомоги Для України. Під час брифінгу він наголосив, що метою візиту є підтвердити підтримку Києва Вашингтоном, передає кореспондент УНН. Цитата
«Ніколи не йдіть до когось додому без подарунка. Ми прийшли з подальшою допомогою для України в багатьох сферах. Але ця допомога насправді нічого не означає, якщо вона не використана ефективно. І щодня ми тісно співпрацюємо з українським урядом, щоб переконатися, що допомога, яку ми надаємо, використовується ефективно та належним чином», — заявив Блінкен.
Деталі
Держсекретар розповів, що причина його візиту в Київ — підтвердити, що Сполучені Штати продовжують і будуть продовжувати підтримувати Україну, щоб вона «мала спроможність захистити себе, перемогти російську агресію, підготуватися та мати можливості стримувати агресію у майбутньому».
«І водночас ми допомагаємо відновити успішну економіку, сильну демократію. Це те, що потрібно, щоб переконатися, що Україна не тільки виживатиме, але й справді процвітатиме в майбутньому», — підкреслив Блінкен.
Він також розповів, що мав можливість зустрітися сьогодні з урядовцями, а також «деякими лідерами громадянського суспільства», а 7 вересня побачить частину роботи українських прикордонників. 
Нагадаємо
За даними ЗМІ, державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до України 6 вересня, щоб посилити підтримку Києва. Очікується, що він оголосить про виділення Україні понад 1 мільярда доларів нової допомоги.

Джерело:
УНН

Теги: США, Україна, допомога, війна, Ентоні Блінкен

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram