США та союзники продовжать активно працювати, щоб забезпечити Україну необхідним озброєнням — Остін

США та союзники продовжать активно працювати, щоб забезпечити Україну необхідним озброєнням — Остін

КИЇВ. 18 липня. УНН. Міністр США Ллойд Остін під час відкриття 14-ого онлайн-засідання Контактної групи з питань оборони України (зустріч у форматі «Рамштайн») запевнив, що Сполучені Штати та міжнародні союзники продовжать докладати усіх зусиль, щоби Україна отримала необхідне озброєння для протидії російській агресії, передає УНН. Деталі
За словами Остіна, за понад 500 днів протистояння агресії рф народ України продемонстрував «потужну стійкість» перед обличчям «великої жорстокості» країни-агресора, а українські бійці продовжують мужньо боротися, захищаючи своїх співгромадян і свою країну.
«Контрнаступ України є ключовим моментом цієї трагічної війни. Збройні сили України взяли на себе ініціативу відновити контроль над своєю суверенною територією, але агресія росії проти України спричинила дуже нестабільну ситуацію. Війна путіна продовжує брати жахливі та криваві жертви», — розповів міністр.
Водночас він підкреслив, що Вашингтон та партнери з початку повномасштабного вторгнення постачали Україні критично важливі засоби, такі як ППО та боєприпаси, і «не збираються здаватися» й надалі.
«Ця контактна група знову зібралася разом, щоб відстоювати деякі найважливіші спільні принципи: суверенітет, права людини, свободу та відмову жити у світі, де великі країни можуть просто вторгнутися до своїх мирних сусідів і силою перекроїти кордони», — зазначив він.
Цитата
«Тож не помиляйтеся: ми продовжуватимемо активно працювати над тим, щоб надати Україні усе, що вона потребує. І ця контактна група є постійним свідченням нашої спільної рішучості. Ми продовжуватимемо стояти на боці захисників України, як і робили це з початку неспровокованого вторгнення росії. Ми й надалі забезпечуватимемо Україну тим, що їй потрібно і коли їй це потрібно», — наголосив Остін.
Нагадаємо
Міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття зустрічі у форматі «Рамштайн» перерахував кількість допомоги, яку союзники надали Україні для боротьби з російською агресією.

Джерело:
УНН

Теги: США, Україна, війна, військова допомога, Ллойд Остін

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram