Попри війну 70% українців назвали себе щасливими — опитування

Попри війну 70% українців назвали себе щасливими — опитування

КИЇВ. 7 липня. УНН. Українці, попри російську агресію, 70% українців вважають себе щасливими, 16% — ні. Такі дані навели у Київському міжнародний інститут соціології, пише УНН. Деталі
У грудні 2021 року, напередодні вторгнення, 71% українців вважали себе щасливими, а 15%, навпаки. На травень 2023 року, попри повномасштабну війну, показники лишаються практично такими ж самими. Зараз 70% українців вважають себе щасливими, а – 16% ні.
За даними КМІС, як і раніше, зберігається тенденція, що більш щасливі молодші і заможніші респонденти.
Цитата
«Також зараз ми бачимо, що із заходу до сходу знижується частка тих, хто щасливий (хоча навіть серед респондентів, які до 24 лютого 2022 року жили на сході, більшість вважають себе щасливими). Окремо варто звернути увагу, що серед ВПО менше людей вважають себе щасливими – 54% проти 72% серед не-ВПО», – йдеться у повідомленні.
Додамо
Опитування проводилось Київським міжнародним інститутом соціології 26 травня – 5 червня 2023 року.
Телефоном було опитано 984 людей, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).
Опитування проводилося з дорослими у віці 18 років і старше громадянами України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року).
До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року (АР Крим, м. Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей), а також опитування не проводилося з громадянами, які виїхали закордон після 24 лютого 2022 року.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування: третина українців готова захищати незалежність та територіальну цілісність України зі зброєю в руках

Джерело:
УНН

Теги: Україна, опитування, війна, щастя

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram