Тунберг судитимуть за «непокору» поліції під час акції протесту

Тунберг судитимуть за «непокору» поліції під час акції протесту

КИЇВ. 7 липня. УНН. Кліматична активістка Грета Тунберг постане перед шведським судом у липні за звинуваченням у «непокорі поліції» під час протесту проти нафтового порту Мальме, повідомляє BBC, пише УНН. Деталі
20-річна Грета Тунберг приєдналася до групи молодих протестувальників, які блокували нафтові танкери в порту Мальме в червні. Поліція повідомила, що на прохання залишити місце події активістка відповіла відмовою. Тепер їй може загрожувати шість місяців позбавлення волі або штраф.
«Прокуратура висунула звинувачення молодій жінці, яка 19 червня цього року брала участь у кліматичній демонстрації, яка, на думку сторони звинувачення, призвела до порушення дорожнього руху в Мальме», — повідомила прокуратура Швеції.
У прокуратурі повідомили, що Тунберг постане перед судом 24 липня разом із трьома іншими протестувальниками.
Група Ta Tillbaka Framtiden або Reclaim the Future блокувала порт Мальме впродовж шести днів у червні. За словами групи, деякі протестувальники навіть підіймалися на верхи нафтових танкерів.

«Кліматична криза вже є питанням життя і смерті для незліченної кількості людей. Ми вирішили не бути сторонніми спостерігачами, а натомість фізично зупинити інфраструктуру викопного палива», — написала Тунберг в Instagram у червні, коли приєдналася до протесту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грета Тунберг отримала особливий подарунок від Укрзалізниці

Джерело:
УНН

Теги: Швеція, протести, активісти, клімат, Грета Тунберг

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram