«Реформи і геополітичне розширення»: канцлер Шольц розповів, яким бачить майбутнє ЄС

«Реформи і геополітичне розширення»: канцлер Шольц розповів, яким бачить майбутнє ЄС

КИЇВ. 9 травня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц зазначив, що бачить ЄС «реформованим», «геополітичним», та таким, що потребує розширення, де вектор зовнішньої політики і бюджету приймається кваліфікованою більшістю, пише УНН з посиланням на Twitter канцлера.
Цитата
«Європа — це наше майбутнє! І майбутнє Європи в наших руках. Я бачу великий, геополітичний та реформований ЄС.  Велика Європа потребує чесної політики розширення. Прогрес на шляху до вступу має бути винагороджений. Ми сказали країнам Західних Балкан, Україні, Молдові та, в перспективі, Грузії: ви належите нам. Йдеться про довіру і мир в Європі», — зазначив Олаф Шольц.
Деталі
За словами канцлера Німеччини, геополітична Європа потребує справжнього партнерства також з країнами Азії, Африки та Південної Америки, «без європоцентризму — адже майбутнє багатополярне». Він пояснив, що це включає в себе справедливі угоди про вільну торгівлю: з МЕРКОСУР (економічний союз держав у Південній Америці — ред), Мексикою, Індією, Індонезією, Австралією та Кенією. А також зазначив, що вектор зовнішньої політики ЄС повинен визначатись кваліфікованою більшістю. 
«Реформована Європа повинна приймати рішення щодо зовнішньої політики та бюджету кваліфікованою більшістю. Не одностайність створює найбільшу легітимність, а демократична конкуренція за більшість і компроміси, які також враховують інтереси меншин», — зазначив канцлер.»Майбутнє — наше майбутнє — це ЄС. Минуле не переможе майбутнє. Сьогодні в Москві Путін проводить парад своїх солдатів і танків. Давайте не будемо залякані такою демонстрацією сили!», — додав Шольц
Доповнення
На думку Канцлера Німеччини, найкращою відповіддю путінській ревізіоністській політиці та політиці, що суперечить міжнародному праву — буде європейська, демократична, процвітаюча Україна. 
Виступаючи перед європарламентарями у Страсбурзі, Шольц сказав, що члени ЄС повинні «набагато тісніше координувати зусилля в галузі оборони». ЄС не повинен стримуватися демонстрацією сили москви – після того, як росія відзначила 9 травня скороченим парадом промовою володимира путіна – і має підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Роботу треба продовжувати»: фон дер Ляєн обговорила із Зеленським прогрес України на шляху до ЄС

Джерело:
УНН

Теги: ЄС, Німеччина, канцлер, Олаф Шольц

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram