Зеленський висловився про експорт дронів з України

Експорт українських дронів можливий лише до країн «Рамштайну». Адже вони допомагають нашій країні та виділяють кошти на виробництво безпілотників.
Як повідомляє РБК-Україна, про це президент України Володимир Зеленський розповів під час інтерв’ю в ефірі телемарафону.

За словами Зеленського, він попросив міністра оборони Рустема Умєрова продумати, які можуть бути моделі експорту дронів з України.
«Я бачив вже пару ідей. Я виключаю момент експорту. Він дуже небезпечний. Якщо ми експортуємо комусь, а воно потім в Росії — раз. Друга історія — це мають бути тільки країни «Рамштайну», бо вони нам допомагали», — зазначив президент.
Він додав, що серед країн «Рамштайну» є ті, які давали Україні гроші на виробництво дронів.
«Тому я не проти, якщо щось розробиться. Але при всій повазі до Близькосхідних й інших країн — ті хто нам не допомагав зі зброєю, я не вважаю, що ми маємо право туди експортувати», — наголосив Зеленський.

Експорт дронів з України
Нагадаємо, днями французьке видання Le Monde повідомило, що від літа цього року туареги-повстанці з руху CSP на півночі Малі активно використовують українські безпілотники у боротьбі проти малійської хунти та ПВК «Вагнера».
За даними видання, Київ надає їм «стриману, але рішучу підтримку».
Однак в Україні спростували таку інформацію. Українське МЗС рішуче відкидає обвинувачення у нібито причетності держави до постачання безпілотників повстанцям у Малі.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.