В Запорізькій обласній лікарні успішно надають допомогу жінкам

Щороку понад мільйону жінок діагностують рак шийки матки, яєчників, ендометрія та іншу гінекологічну онкопатологію. Фахівці Запорізької обласної клінічної лікарні наголошують, що своєчасна діагностика та лікування можуть не лише покращити якість життя жінок, а й врятувати їх.

⠀Ефективність надання медичної допомоги жінкам хворим на рак, забезпечується комплексним підходом:

🔹 своєчасна діагностика є ключем до успішного лікування. У ЗОКЛ регулярно проводять гінекологічні огляди, цитологічний скринінг, УЗД, а також використовують сучасні методи діагностики для виявлення раку на ранніх стадіях, що значно підвищує шанси на успішне лікування.

🔹  мультидисциплінарна робота фахівців. Результати діагностики обговорюються на онкоконсиліумі. Це золотий стандарт ведення пацієнтів з онкологічними захворюваннями, який базується на знаннях європейських стандартів та протоколів лікування онкології. Завдяки командній роботі виключається суб’єктивний підхід та не припускаються помилки в тактиці діагностики та лікування кожного окремого пацієнта.

🔹  індивідуальні протоколи лікування. Лікування визначається індивідуально для кожної пацієнтки, залежно від типу та стадії раку. Варто зауважити, що в ЗОКЛ проводять хірургічні втручання, хіміотерапію, таргетну, променеву терапію, що забезпечує максимальну ефективність.

🔹 психологічна підтримка. В ЗОКЛ також надають психологічну підтримку жінкам, у яких діагностували онкопатологію. Це також важлива частина лікування. Вона допомагає пацієнткам подолати страхи, зберегти мотивацію та легше переносити розуміння того, що відбувається.

⠀Онкогінекологи провідної медичної установи області закликають жінок не соромитися обговорювати інтимні проблеми з лікарем і регулярно проходити медичні огляди. Варто пам’ятати, що симптоми подібні онкологічним патологіям, можуть бути зумовлені й іншими причинами. Тому єдиний спосіб дізнатися — це вчасно звернутися до лікаря.

⠀Для запису на консультацію телефонуйте за номером:

📲 (067) 617 15 22

⠀📌 Ми знаходимось за адресами:

вул. Оріхівське шосе, 10;

вул. Культурна, 177А.

⠀Більше інформації про медичну допомогу в стінах ЗОКЛ на наших Інтернет-платформах:

Сайт – https://zokb.org.ua/

Фейсбук – https://www.facebook.com/zokb.official

Інстаграм – https://www.instagram.com/zokb_official