«Завдяки спеціалістам Запорізької обласної клінічної лікарні я знову дихаю!» — історія пацієнтки

Три місяці тому 23-річна Юлія звернулася до відділення мікрохірургії ЛОР-органів Запорізької обласної клінічної лікарні. Протягом двох років вона була залежна від судинозвужувальних крапель, оскільки не могла самостійно дихати. Спочатку використання крапель здавалось рішенням, але з часом ситуація лише погіршувалась. Життя Юлії стало нестерпним: вона використовувала краплі мінімум п’ять разів на день, що призводило до постійних головних болей.

Аби переконатися в необхідності операції та дізнатися якомога більше про можливі ризики, Юлія  обійшла не одного спеціаліста. Остаточне рішення вона прийняла після консультації з Олексієм Ігорьовичем Тиллею, якого їй порадила подруга.

⠀ — «У пацієнтки було діагностовано  вазомоторний риніт із залежністю від судинозвужуючих крапель. Ми прийняли рішення провести холодноплазмову вазотомію під місцевою анестезією. Перевагами цього методу є можливості ультрасучасного апарату — коблатора, який використовує холодну плазму. Цей апарат малоінвазивно, фактично безкровно припікає внутрішню кавернозну тканину нижніх носових раковин, яка набрякає. Після цього на місці впливу утворюється рубцева тканина, і набряк носових раковин значно зменшується. Навіть якщо залишковий набряк є, носовий хід залишається широким, і пацієнтка може дихати без використання судинозвужуючих крапель», — завідувач відділення мікрохірургії ЛОР-органів Олексій Тилля.

Така операція є малоінвазивною та заснована на методі радіохвильової хірургії. Під час процедури використовується інструмент, навколо якого формуються йони, здатні руйнувати молекулярні зв’язки і викликати деструкцію підслизових шарів на певній ділянці, зменшуючи набряк.

Реабілітація тривала близько місяця. Дівчина регулярно відвідувала лікарню для процедур, які полегшували дихання. Завдяки підтримці медичного персоналу та сучасним методам лікування, Юлія змогла швидко повернутися до нормального життя. Зараз вона вільно дихає носом, позбулася головних болей та залежності від крапель.

  • «Я вдячна всьому медичному персоналу за їхню увагу та ввічливість. Завдяки спеціалістам ЛОР-відділення я знову дихаю! Окремо хочу подякувати Олексію Ігорьовичу Тиллі, який постійно заходив до палати та перевіряв мій стан після операції. Також велике спасибі Ользі Олегівні Лебьодкіній — його колезі, з нею я завжди була на звʼязку, і, якщо мене щось турбувало, я завжди могла з нею зв’язатися. Я повністю задоволена і рада, що обрала саме Запорізьку обласну клінічну лікарню. Це було правильне рішення», — висловлює слова вдячності задоволена пацієнтка.

Ця історія нагадує про важливість своєчасного звернення до лікаря. Якщо у вас виникли проблеми з диханням, не відкладайте візит до спеціаліста. Кваліфіковані фахівці відділення мікрохірургії ЛОР-органів Запорізької обласної клінічної лікарні підберуть для вас ефективне лікування, повернувши вільне дихання та якість життя. Записатися на консультацію можна за номером:

(067) 617 15 22

Сайт – https://zokb.org.ua/

Фейсбук – https://www.facebook.com/zokb.official

Інстаграм – https://www.instagram.com/zokb_official⠀

#історіяпацієнтки #ЛОРвідділення #запоріьзькаобласналікарня #вазотомія #лікуваннязокл