Коли хребет потребує допомоги: лікування стенозу в Запорізькій обласній лікарні

Ви відчуваєте постійний біль у спині, що поступово прогресує? При цьому біль відчувається як при ходьбі, так і у стані спокою? А ще є слабкість та тяжкість в ногах, спостерігається втрата координації, відчувається оніміння в кінцівках? І, що найголовніше, хочеться перепочити кожні пройдені метрів 200? Бо без зупинки ходити вже не сила…. Усі ці ознаки можуть вказувати на те, що час звернутися до нейрохірурга Запорізької обласної клінічної лікарні!

Стеноз хребетного каналу та корінцевих каналів – це хронічна патологія, яка зазвичай розвивається у старшому віці. При цьому процесі спостерігається звуження простору у центральному хребетному каналі та корінцевих каналах шляхом розростання суглобів, хрящів або ж м’якотканинних структур. Це призводити до тиску на спинний мозок та нервові корінці, які проходять через ці канали. Також виникає компресія судин, які розташовані всередині хребетного каналу.

Патологія може бути вродженою або набутою. Іноді діагностуються комбіновані форми стенозу.

ПРИЧИНИ ВИНИКНЕННЯ СТЕНОЗУ:

— вікові зміни;

— травми;

— деформації хребта;

— вроджені аномалії розвитку хребта (наприклад, вкорочення дуги хребців або ж збільшення її товщини) тощо.

ДІАГНОСТИКА ЗАХВОРЮВАННЯ В ЗОКЛ

Лікуванням патологій хребта займаються фахівці відділення нейрохірургії Запорізької обласної лікарні. Усе починається з консультації нейрохірурга. Лікар аналізує скарги пацієнта, збирає анамнез, проводить детальний фізичний огляд. Після цього призначає додаткові інструментальні дослідження, основними з яких є МРТ та КТ. Допоміжними інструментами обстеження виступає рентген та електрофізіологічні тести.

Після проведення діагностичних процедур лікар зможе підтвердити діагноз і розробити план лікування, який відповідає вашим потребам

ЛІКУВАННЯ СТЕНОЗУ ХРЕБТА

Лікування зазвичай залежить від важкості симптомів, причини розвитку захворювання, типу стенозу та інших факторів, які враховуються індивідуально для кожного пацієнта.

Патологія лікується або консервативно, або ж хірургічно. Щодо останнього, то в ЗОКЛ застосовуються два методи хірургії:

  1. Малоінвазивна декомпресія хребетного каналу. При цьому хірургічному втручанні тиск на спинний мозок або нервові корінці зменшується шляхом видалення частини тканини, яка стискає ці структури. При цьому імпланти в хребетний канал не вставляються.
  2. Відкрита операція. Застосовується у випадках, коли стеноз є важким, або коли інші методи лікування не ефективні. Дане хірургічне втручання спрямоване на видалення структур хребта та зв’язок, які викликали звуження, з наступною фіксацією хребців, що розташовані вище та нижче патологічного осередку, титановими імплантами. Їхнє завдання – стабілізувати хребет та запобігти подальшому стисненню нерва.

Стеноз хребетного каналу – це серйозне захворювання, яке потребує своєчасної діагностики та лікування. В Запорізькій обласній клінічній лікарні ви отримаєте кваліфіковану допомогу та ефективне лікування, що дозволить повернутися до повноцінного життя. Здоров’я вашого хребта – у надійних руках!

Контакт-центр: (066) 146-03-17, (068) 812-97-76

Сайт – https://zokb.org.ua/

Фейсбук – https://www.facebook.com/zokb.official

Інстаграм – https://www.instagram.com/zokb_official