В Запорізькій обласній лікарні комплексно лікують щитоподібну залозу

Однією з найпоширеніших патологій ендокринної системи є захворювання щитоподібної залози. Збій в її роботі може спричинити цілий ряд негативних змін серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, активності нервової системи тощо. Визначити причини недуги та допомогти подолати надокучливі симптоми допоможуть фахівці відділення ендокринології з центром ендокринної хірургії Запорізької обласної клінічної лікарні.

ЗА ЯКИХ СИМПТОМІВ ВАРТО ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЕНДОКРИНОЛОГА?

▪️ знесиленість, слабкість та безпричинна стомлюваність;

▪️ часті перепади настрою;

▪️ погіршення пам’яті;

▪️ порушення сну;

▪️ зниження гостроти зору;

▪️ тремтіння кінцівок рук чи ніг;

▪️ прискорене серцебиття і т.д.

Згідно зі статистикою, протягом останніх років кількість пацієнтів із захворюваннями щитоподібної залози помітно зросла. Одним з провідних факторів цього є постійні стреси та екологічна ситуація нашого регіону, яка залишає бажати кращого.

ДІАГНОСТИКА В ЗОКЛ

Усе починається з консультації лікаря-ендокринолога, який проводить візуальний та пальпаторний огляд щитоподібної залози, аналізує анамнез пацієнта та призначає необхідні дослідження.

На базі ЗОКЛ пацієнти мають унікальну можливість зробити повний спектр обстежень для адекватної оцінки структурно-функціонального стану щитоподібної залози:

▪️ аналіз крові на визначення рівня гормонів тиреоїдної панелі та наявності специфічних видів антитіл;

▪️ УЗД щитоподібної залози;

▪️ ТАПБ (тонкоголкова аспіраційна пункційна біопсія) вузлів щитоподібної залози

На підставі отриманих даних, фахівець своєчасно оцінить ситуацію, встановить точний діагноз та призначить ефективне лікування.

ЛІКУВАННЯ В ЗОКЛ

У відділенні ендокринології з центром ендокринної хірургії проводять як консервативне, так і (за необхідності) оперативне лікування. Рішення щодо хірургічного втручання ухвалюється після консультації ендокринолога, ендокринного хірурга та суміжних спеціалістів. Загалом, такий комплексний підхід до медичної допомоги має високий рівень ефективності.

Наші ендокринні хірурги застосовують найсучасніші методики під час оперативного втручання та лікують такі захворювання, як:

▪️ гіперфункція (гіпертиреоз) або базедова хвороба (зоб);

▪️ гіпофункція (гіпотиреоз);

▪️ онкологічне захворювання;

▪️ запальні процеси;

▪️ тиреотоксикоз;

▪️ аутоімунний тиреоїдит тощо.

Також у відділенні надається допомога та підтримка в післяопераційний період. І надалі пацієнт залишається під наглядом фахівців – планові обстеження, відповіді на запитання, корегування лікування тощо.

Фахівці структурного підрозділу чітко розуміють, що кожен пацієнт унікальний. Тому тут дотримуються індивідуального підходу до кожного випадку – здоров’я та комфорт пацієнта знаходяться на першому місці.

Контакт-центр: (066) 146-03-17, (068) 812-97-76

Сайт – https://zokb.org.ua/

Фейсбук – https://www.facebook.com/zokb.official

Інстаграм – https://www.instagram.com/zokb_official