В Запорізькій обласній лікарні жінці повернули зір

4 роки тому Лариса Павлівна зайшла до Центру мікрохірургії ока обласної лікарні Запоріжжя, міцно тримаючись за руку доньки. Адже абсолютно нічого не бачила перед собою…. Пацієнтці одразу ж провели усі необхідні діагностичні обстеження і встановили діагноз – «катаракта». При чому одразу на обох очах. Єдиним способом повернути зір стало хірургічне втручання.

В короткі строки Ларисі Павлівні провели операцію на одному оці. Піднявшись з операційного столу вона не могла повірити в те, що знову бачить.

«Це була неймовірна радість. Я побачила своїх рятівників (бо до цього лише чула їх), свого лікаря, неймовірний вид з вікна. Як йшла на операцію, то відчувала, що хочу їсти. Голод як рукою зняло. Яка там їжа, коли весь світ наче на долоні», — ділиться враженнями жінка.

Незабаром треба було оперувати й друге око. Але життя мало свої пани: то одні справи, то інші. А потім події 2022 року. Окупація рідних Полог, переїзд до Запоріжжя, влаштування побуту на новому місці й лише у лютому 2024-го жінка знову повернулася до теми свого здоров’я. І знову Центр мікрохірургії ока, і знову професійна команда на чолі з Наталією Унгурян, і знову неймовірна радість.

«Звісно, операцію на другому оці потрібно було зробити значно раніше. Коли пацієнтка звернулася вдруге, катаракта на хворому оці вже була дуже щільною. Ця стадія характеризується значним погіршенням зорових функцій або вже їх повною відсутністю. Ми видалили катаракту та імплантували штучний кришталик. І нам вдалося повернути зір», — завідувачка Центру мікрохірургії ока Наталія Унгурян.

Після операції та реабілітації Лариса Павлівна почала знову бачити. Неймовірна ейфорія охопила її душу. Хотілося запам’ятати кожну деталь довколишнього світу. Коли жінка повернулася до помешкання, то вийшла на вулицю й просто її роздивлялася. Придивлялася до дерев, які вже почали готуватися до весни, до людей, що проходили повз, до сусідського кота.

«Це таке чудо бачити! Маючи зір ти не насолоджуєшся цим. А коли втрачаєш і раптом повертаєш – це дивовижні відчуття. Я щиро вдячна Наталії Валеріївні. Вона така розумничка, дуже чуйна, освічена та акуратна. Вона усе пояснила, розповіла і зробила якнайкраще. Вона чудовий лікар та прекрасна людина. І її команда така сама! Враження від відділення – найкращі», — говорить пацієнтка. І вже цілий місяць насолоджується барвами життя!

Врятувати зір можливо. Треба просто зробити перший крок і звернутися до офтальмолога. При цьому консультація фахівців Центру мікрохірургії ока БЕЗОПЛАТНА при наявності Е-направлення.

Контакт-центр: (066) 146-03-17, (068) 812-97-76

Сайт – https://zokb.org.ua/

Фейсбук – https://www.facebook.com/zokb.official

Інстаграм – https://www.instagram.com/zokb_official