Ортопеди Запорізької обласної лікарні повертають радість руху

У вас з’явилася незрозуміла шишка на великому пальці ноги? Ви помічаєте потовщення суглобів пальців? Неприємне відчуття через ороговіння шкіри на підошвах ніг? А ще постійний біль у передньому відділі стопи, почервоніння, набряк і, як результат, зміна ходи та постійний дискомфорт?

Якщо ви відповіли «Так» хоч на одне питання – час звернутися до Клініки ортопедії, артрології та спортивної травми Запорізької обласної клінічної лікарні!

Hallux Valgus (або вальгусна деформація першого пальця стопи) – медичний термін, що описує відхилення великого пальця стопи в напрямку зовнішньої частини стопи. Це так звана «кісточка» або шишка на нозі. Через тиск взуття вона запалюється та виснажує людину дискомфортом та больовим синдромом. При чому не важливо, людина знаходиться в русі чи у спокою.

ПРИЧИНИ РОЗВИТКУ ПАТОЛОГІЇ:

генетичні особливості;

носіння незручного взуття;

різні аномалії стопи;

травмування тощо.

ЛІКУВАННЯ ВАЛЬГУСНОЇ ДЕФОРМАЦІЇ МОЖЕ ВКЛЮЧАТИ:

— консервативне лікування, яке спрямоване на зменшення больового синдрому та запалення великого пальця ноги й має тимчасовий ефект;

— носіння ортопедичного взуття;

— використання спеціальних ортезів;

— фізичну терапію;

— хірургічне втручання.

ПЕРЕВАГИ ОПЕРАТИВНОГО ЛІКУВАННЯ HALLUX VALGUS:

Загалом, саме хірургічна корекція є найбільш ефективним способом допомоги при патології. Особливо якщо деформування продовжується (тобто «кісточка» збільшується у розмірах), що своєю чергою суттєво обмежує функцію стопи.

Очевидні переваги:

  1. Корекція деформації;
  2. Зменшення болю та дискомфорту;
  3. Відновлення функції стопи;
  4. Запобігання прогресуванню деформації;
  5. Швидке відновлення;
  6. Повернення до активного способу життя!

При незначній вальгусній деформації в Клініці ортопедії, артрології та спортивної травми проводять:

  • виправлення викривлення переднього відділу стопи шляхом пластики м’яких тканин і подовження сухожиль;
  • відновлення зовнішньої бічної зв’язки плеснофалангового суглоба;
  • виправлення деформації поперечної «розпластаності» стопи.

При більшому ступені вальгусу проводиться остеотомія. Це операція, під час якої лікар видаляє частину кістки, коригуючи положення пальця. Остеотомія може бути виконана різними способами, включаючи зрізання, зміщення та фіксацію кістки з метою виправлення деформації.

Особливої підготовки до оперативного втручання не потрібно.

Головна вимога — відсутність ран та мозолів в області стопи (бо вони можуть стати джерелом інфекції).

РЕАБІЛІТАЦІЯ

Реабілітація починається вже на наступний день після операції. Через 5-7 днів пацієнта виписують зі стаціонару. Потім людина має ще певний час носити спеціальне взуття для захисту прооперованої ділянки ноги. Але це варте того, щоб потім протягом усього життя відчувати радість руху.

Клініка ортопедії, артрології та спортивної травми – це потужний структурний підрозділ Запорізької обласної лікарні, що спеціалізується на діагностиці та лікуванні чималого переліку патологій опорно-рухового апарату, в тому числі й вальгусної деформації першого пальця стопи. Тут працюють висококваліфіковані фахівці, які точно знають, як вам допомогти. І є уся необхідна база діагностичного та лікувального оснащення.

Оперативне втручання – це можливість відновити нормальну структуру суглоба, отримати позитивний естетичний результат та усунути постійний біль й дискомфорт.

Контакт-центр: (066) 146-03-17, (068) 812-97-76

Сайт – https://zokb.org.ua/

Фейсбук – https://www.facebook.com/zokb.official