В Запорізькій обласній лікарні допомагають з делікатною проблемою

Якщо ви стали відчувати постійний дискомфорт та свербіж в районі ануса, чи хоча б раз на тиждень помічати кров на туалетному папері, або ж навіть гнійні виділення після дефекації – це може бути ознаками теоретичного геморою! Якщо вчасно не з’ясувати причину цих симптомів та не почати лікування, може відбутися ускладнення недуги, розвинуться гнійні процеси, некроз та нориці. Окрім того, за описаними ознаками може приховуватися навіть онкологічне захворювання товстої кишки! Задля вчасного запобігання розвитку цієї патології, фахівці Запорізької обласної клінічної лікарні закликають до проходження діагностики в нашому відділенні проктології.

Одним із найпоширеніших проктологічних захворювань вважається геморой. За статистикою, на цю патологію страждає приблизно кожна п’ята людина на планеті.

Геморой – це варикозне розширення вен прямої кишки, при якому утворюються сплетіння (шишки чи вузли). Хвороба буває гострою та хронічною. Перший вид завдає значно більше дискомфорту, при другому людина відчуває неприємності лише у періоди загострення, коли збільшуються та випадають гемороїдальні вузли.

ПРИЧИНИ РОЗВИТКУ ГЕМОРОЮ

Головна причина появи геморою в чоловіків та жінок – застій венозної крові у судинах прямої кишки. У результаті відбувається варикозне розширення органу, утворюються вузли, що поступово збільшуються у розмірах. Одним з основних факторів, що провокує цю проблему – малорухливий спосіб життя.

Окрім того розвитку хвороби сприяють:

— неправильне харчування – забагато гострих, жирних, смажених страв у раціоні;

— часті закрепи чи діареї;

— зловживання кавою, міцним чаєм, алкоголем;

— надмірні фізичні навантаження;

— порушення питного режиму, часті зневоднення;

— зайва вага;

— вагітність та пологи;

— спадковість.

СИМПТОМАТИКА ЗАХВОРЮВАННЯ

У більшості випадків появі геморою передують проблеми з випорожненням та часті запори. Далі ситуація ускладняється.

Загалом, до основних симптомів геморою відносять:

— біль та свербіж у задньому проході;

— подразнення шкіри в ділянці ануса;

— кров під час та після дефекації;

— формування гемороїдальних вузлів.

За наявності перших ознак прояву геморою необхідно одразу звернутися до спеціалістів.

ДІАГНОСТИКА ТА ЛІКУВАННЯ ГЕМОРОЮ В ЗОКЛ

Головне, до чого закликають фахівці Запорізької обласної клінічної лікарні, – не запускати прогресування хвороби. Будь-які її прояви, незалежно від стадії, потрібно лікувати відразу і не соромитися звертатися по допомогу. Не важливо, це хронічна патологія першого ступеня чи четвертого – фахівці відділення проктології ЗОКЛ допоможуть розв’язати вашу проблему.

Усе починається із консультації проктолога, збору анамнезу, ректального огляду та аноскопії. За необхідності лікар може призначити додаткові обстеження: УЗД, КТ або МРТ, бактеріологічні та клінічні аналізи.

Після діагностики фахівець розписує подальшу комплексну тактику лікування, яка залежить від форми та виду геморою, – консервативне, медикаментозне лікування або ж операція.

Лікування хронічного геморою другого ступеня і початкових його стадій виконується завдяки таким маніпуляціям:

— фотокоагуляція внутрішніх гемороїдальних вузлів;

— лазерна гемороїдопластика;

— HAL-RAR;

— латексне лігування;

— дезартерізація вузлів.

На більш пізніх стадіях розвитку патології зазвичай основним засобом лікування є оперативне втручання. Кожен вид терапії у ЗОКЛ проводиться сучасними препаратами, на обладнанні експертного класу та гарантує швидке позбавлення від захворювання.

Будемо чесними, делікатність проблеми часто стає причиною самолікування. Через це людина звертається до лікарів уже в занедбаній стадії захворювання. А це призводить до серйозних наслідків, які насправді вам не потрібні!

Тож, якщо ви помітили перші ознаки геморою, наполегливо закликаємо вас записатися на БЕЗОПЛАТНУ консультацію (за Е-направленням) до проктологів Запорізької обласної клінічної лікарні, які за допомогою нових і сучасних проктоскопів зможуть допомогти та запобігти подальшому розвитку хвороби.

Контакт-центр: (066) 146-03-17, (068) 812-97-76

Сайт – https://zokb.org.ua/

Фейсбук – https://www.facebook.com/zokb.official

Інстаграм – https://www.instagram.com/zokb_official