Запорізька обласна лікарня повернула жительці Оріхова можливість ходити

Коли в Ольги Андріївни з’явилися перші проблеми із суглобами, їй було близько 35 років. Усе почалося зі збору врожаю абрикос (а абрикоси того року були напрочуд гарні, великі та смачні). Вона тягнулася до найгарнішого плоду й в результаті впала з дерева. Втратила свідомість, сильно забилася та пролежала кілька тижнів в лікарні. Здавалося, усе минулося і молодий дівочий організм справився з нещастям. Але це виявилося не так. Від падіння постраждав хребет, а згодом дали про себе знати й суглоби. І почалося – лікарні, медикаменти, мазі, інвалідність…

У 58 років Ользі Андріївні здійснили артроскопію колінних суглобів. Одну проблему вирішили. Але продовжувала турбувати інша – нестерпний біль в області тазу, кульгавість, неповороткість, скутість, постійна втома. Вона вже планувала відвідати ортопеда і щось робити зі своїм станом здоров’я, аж тут – війна…

«І якось одразу стало байдуже на кульгавість, і здавалося, що й на милицях непогано. Потім вимушений переїзд з Оріхова до Запоріжжя, далі – облаштування побуту. Але ж біль не проходив. Я не могла стати на ноги, не могла робити звичайні хатні справи, не могла до магазину дійти навіть за допомогою милиць. Ще й відчувала, що одна нога коротше іншої (бо така кульгавість не виникає просто так). На фоні цього я вирішила, що не можна більше тягнути. Моя знайома порадила звернутися до Клініки ортопедії, артрології та спортивної травми. І я прислухалася до її слів», — розповідає Ольга Андріївна.

В Клініці пацієнтку проконсультували та провели усі необхідні діагностичні дослідження. Шлях лікування був один – ендопротезування кульшового суглоба.

«Це хірургічне втручання, коли пошкоджений або зруйнований суглоб замінюється на штучний. Він повністю повторює анатомічну форму природного суглоба та його структуру. Також бере на себе всі навантаження та рухові функції. Ользі Андріївні знадобилося так зване «тотальне ендопротезування», тобто – заміна всіх складових елементів суглоба», — пояснює Іван Забєлін, завідувач відділення ортопедії, артрології та спортивної травми ЗОКЛ, ортопед-травматолог вищої категорії.

Пацієнтка одразу ж погодилася на таку операцію. Адже терпіти вже не було сили. Та й хотілося знову відчути радість життя. Вона і так занадто довго йшла до розв’язання своєї багатолітньої проблеми.

«Усе так швидко відбулося. Ось я лежу в палаті. А от мене вже готують до хірургічного втручання та везуть до операційної зали. Не встигла й очі заплющити, як я вже знову в палаті й мені говорять, що усе пройшло успішно. А на другий день (ще й доба не минула) мені вже пропонують піднятися. На третій день – вже ходжу і можу самостійно себе обслуговувати! І роблю це, не відчуваючи колишнього болю. Це таке щастя – знову просто жити! Я жалкую лише про одне – що раніше не зробила таку операцію», — розповідає Ольга Андріївна.

У захваті пацієнтка і від колективу та умов Клініки.

«Тут працюють справжні професіонали. Лікарі, медичний персонал, адміністратори – усі досконало виконують свою роботу. На кожне моє питання я почула відповідь, кожне моє прохання було задоволене. Усі дуже уважні, чуйні та щирі. Я безмежно вдячна і за атмосферу, і за те, що мені повернули можливість ходити без болю», — говорить Ольга Андріївна.

Зараз жінка проходить реабілітацію у стаціонарі Запорізької обласної клінічної лікарні. І вже скоро повернеться до звичного способу життя. А коли настане час – і до свого рідного Оріхова. Вона вірить, що все відбудують, що її рідне містечко знову забуяє квітами та вона зможе спокійною впевненою ходою прогулятися таким гарним парком, що був колись створений у самісінькому центрі міста.

Якщо ви відчуваєте втому та біль у ногах навіть після тривалого відпочинку, якщо присутні неприємні відчуття в області кульшового суглоба, якщо ви спостерігаєте за собою кульгавість та скутість рухів, то час звернутися до Клініки ортопедії, артрології та спортивної травми Запорізької обласної клінічної лікарні! Адже саме тут:

— професійні фахівці з великим досвідом роботи;

— передове діагностичне обладнання;

— сучасне хірургічне відділення з усім необхідним оснащенням;

— новітні й ефективні протоколи лікування;

— комфортні умови перебування;

— індивідуальний підхід до кожного пацієнта від моменту госпіталізації й до завершальних етапів реабілітації.

Пам’ятайте, вашу проблему можна вирішити. Ми допоможемо повернути вам якість життя та можливість рухатися без болю!

Контакт-центр: (066) 146-03-17, (068) 812-97-76

Сайт – https://zokb.org.ua/

Фейсбук – https://www.facebook.com/zokb.official

Інстаграм – https://www.instagram.com/zokb_official