В Запорізькій обласній лікарні позбавляють нестерпного болю на обличчі

Пронизливий нестерпний біль в половині обличчя, сльозотеча, підвищене слиновиділення, яке неможливо контролювати, почервоніння обличчя та склери – основні симптоми, які вказують на невралгію трійчастого нерва, яка ще називається лицьова або ж тригемінальна невралгія.

Больовий синдром з’являється раптово і триває від кількох секунд до 3-5 хвилин. Іноді це може затягнутися на кілька годин. Болісні відчуття посилюються при жуванні, чищенні зубів, голінні, торканні, на холодному повітрі.

Без перебільшень можна сказати, що захворювання суттєво знижує якість життя, зменшує працездатність та підвищує частоту самогубств, що обумовлює його медико-соціальне значення. Тож, цей біль не потрібно терпіти, його варто негайно лікувати.

В ЗОКЛ питаннями хірургічного лікування невралгії трійчастого нерва займається лікар-нейрохірург, кандидат медичних наук, завідувач відділення нейрохірургії Дмитро Латишев. Його медичний досвід саме у цьому напрямку допомоги складає більш ніж 17 років. І вже понад 600 пацієнтів завдяки йому позбулися нестерпного лицьового болю.

НА СЬОГОДНІ ДЛЯ БОРОТЬБИ З НЕДУГОЮ ВІН ТА ЙОГО КОЛЕГИ ЗАСТОСОВУЮТЬ НАСТУПНІ МЕТОДИ:

🔹медикаментозне лікування.

Зазвичай саме з нього і починається боротьба з недугою. Багатьом людям призначені медичні препарати допомагають протягом тривалого часу. Однак, згодом, у частини пацієнтів розвивається звикання до медикаментів і ефект від лікування поступово зникає. Зустрічаються і випадки розвитку істотних небажаних побічних ефектів.

🔹хірургічне лікування.

Проводиться у разі відсутності ефекту від консервативного лікування та при тяжкому перебігу. Основний метод – мікроваскулярна декомпресія в ділянці мостомозочкового кута. ЗОКЛ має великий досвід в проведенні подібних операцій та віддає перевагу саме їм. Але в деяких випадках рекомендується  проведення черезшкірної радіочастотної деструкції трійчастого нерва. Це сучасна, надійна та малоінвазивна хірургія «одного дня», заснована на температурному впливі на чітко визначені нервові структури. Від нагріву тканин відбувається руйнування білків тільки тих нервових волокон, які знаходяться в безпосередній близькості від електрода. З рештою, нервові структури припиняють проведення болючих імпульсів, в наслідок чого нестерпний біль заміщується помірним занімінням. Тривалість ефекту після процедури – від 6 місяців до 10 та більше років.

ЧОМУ ВАРТО ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЗОКЛ?

  1. Саме у нас є сучасне обладнання, у тому числі й інноваційний мікроскоп, аналогів якому немає в області, та сучасний портативний генератор радіочастотної деструкції;
  2. Наші лікарі володіють усіма методиками хірургічного лікування невралгії трійчастого нерва та беруться за найскладніші випадки;
  3. Лікуванням недуги займається у тому числі й команда висококваліфікованих суміжних спеціалістів (невролог, анестезіолог тощо). Тож усі консультації та призначення ви можете одержати в рамках однієї медичної установи.

Закликаємо і вас не терпіти, а звертатися до Запорізької обласної лікарні.

Контакт-центр: (066) 146-03-17 або (068) 812-97-76

Сайт: zokb.org.ua

Facebook: zokb.official

Instagram: zokb_official