В Запорізькій обласній лікарні повернули чоловіку зір

Борису Арсентійовичу 76 років. Усе життя він прекрасно бачив і навіть ніколи не думав про окуляри. Втім пів року тому ситуація змінилася. І це ледь не призвело до аварії. 

«Я керую автомобілем усе своє свідоме життя. Ніколи раніше на зір не скаржився, але останнім часом відчув невпевненість під час їзди. І все через те, що почав бачити дорогу, наче у тумані. Спочатку не надавав цьому значення, а потім зрозумів, що це стає небезпечним. Одного разу ледь не втрапив до аварії. На світлофорі мені здалося, що машина попереду далеко, але вона виявилася значно ближче. Того ж дня я звернувся до фахівців з приводу окулярів, але почув діагноз — катаракта», — ділиться спогадами Борис Арсентійович.

Катаракта – це помутніння кришталика ока, який є дуже важливим компонентом нашого органу зору. Завдяки кришталику людина бачить, як близько розташовані предмети, так і далекі об’єкти. Він допомагає нам вільно читати, працювати за комп’ютером, водити машину. З віком же в кришталику накопичуються певні речовини, які й викликають його помутніння, тобто катаракту. Саме так було й у  Бориса Арсентійовича.

Родичі порадили чоловікові звернутися до Центру мікрохірургії ока Запорізької обласної лікарні. Не роздумуючи, Борис Арсентійович завітав до відділення.

Він пройшов повну діагностику очей та додаткові обстеження. І почув підтвердження діагнозу – катаракта обох очей. Причина – вікові зміни.

«Катаракта лікується тільки хірургічно – шляхом видалення мутного кришталика та імплантації інтраокулярної лінзи. За допомогою крапель або інших медикаментозних засобів зробити це неможливо. Операція безболісна та займає мінімум часу. Хірургічне втручання проводиться під місцевою крапельною анестезією, яка легко переноситься пацієнтами різного віку і повністю виключає навантаження серцево-судинної системи», — розповідає лікар-офтальмолог вищої категорії Ніна Луценко.

Бориса Арсентійовича прооперували. Тепер обидва ока прекрасно бачать. Щастю чоловіка немає межі:

«Я не вірив, що це можливо! Я був у відчаї, коли почув діагноз, бо знаю, що в результаті катаракти може настати сліпота. Але я знову бачу! Чітко та ясно! Я без проблем займаюся домашніми справами та знову можу кермувати автомобілем». 

Загалом, за рік фахівці ЗОКЛ проводять близько тисячі подібних втручань. Завдяки їм пацієнти одержують можливість знову бачити та насолоджуватися барвами навколишнього світу.

Наші фахівці беруться за найскладніші випадки і повертають зір у будь-якому віці. Крім того, завдяки тому, що ЗОКЛ багатопрофіільна лікарня, у разі потреби тут можна одержати допомогу і від суміжних фахівців.

Тож, не зволікайте! Чим раніше ви звернетеся до професіоналів, тим швидше повернете зір.

Контакт-центр: (066) 146-03-17 або (068) 812-97-76

Сайт: zokb.org.ua

Facebook: zokb.official

Instagram: zokb_official