Стало відомо, скільки медиків-біженців влаштувалось на роботу в Запоріжжі

В умовах військової агресії  РФ проти України чимало медиків вимушені покинути свої заклади охорони здоров’я через активні бойові дії та/або окупацію населених пунктів, де вони мешкали, а також через пошкодження чи повну руйнацію медичних закладів, в яких вони працювали. Проте велика кількість переміщених медичних працівників працевлаштовуються в інших регіонах та продовжують надавати медичну допомогу українцям.

Наразі можливістю працевлаштуватися в іншому медзакладі вже скористалися 2 179  внутрішньо переміщених медичних працівників.

Серед них: 1 267 лікарів, 649 фахівців (медичні сестри/брати, акушерки, фельдшери, асистенти фармацевтів), 263 технічні працівники.

Найбільше працевлаштованих лікарів, які приїхали з інших місцевостей, зараз у Львівській області – 272 особи, на Полтавщині – 98 осіб, а також на Черкащині – 90 осіб. Медичних сестер/братів, фельдшерів, акушерок найбільше працевлаштовано на Дніпропетровщині  – 127 осіб та на Полтавщині – 117 осіб.

У Запорізькій області (станом на 2 травня) було працевлаштовано – 42 медичних працівника, з яких: 12 лікарів та інших професіоналів у сфері охорони здоров’я, 20 фахівців у сфері охорони здоров’я (медичних сестер, акушерок, фельдшерів та ін), 10 санітарних та технічних працівників.