У Запорізькій обласній лікарні стартує масштабний марафон

На базі Запорізької обласної лікарні розпочинається марафон донорства задля формування стратегічного запасу крові та її компонентів у Запорізькому регіоні. Захід організовано за ініціативи Запорізької обласної державної адміністрації.

Обласна лікарня – головний багатопрофільний медичний заклад регіону. Тому ми постійно стикаємося з різними «викликами»: до нас надходять «важкі» пацієнти, яким життєво необхідне термінове переливання крові. Організація марафонів донорства стала традиційною для нашої лікарні, тому цей марафон не є виключенням. Сьогодні ми зі Златою Некрасовою, заступницею голови ЗОДА, власним прикладом доводимо, що процедура здачі крові абсолютно безпечна і безболісна, – пояснює директор Запорізької обласної лікарні Ігор Шишка.

Своєю чергою, Злата Некрасова підкреслила, що подібні марафони дуже важливі, адже допомагають не тільки поповнити запаси крові, але й об’єднати суспільство. Тому закликає кожного, не залежно від соціального стану і статусу, поділитися зі своїм ближнім найдорожчим – краплею крові, тим самим врятувати чиїсь життя.

Кожен охочий може стати донором!
Рекомендації щодо підготовки до здачі крові:

  • протягом 12 годин виключити паління, приймання алкоголю та їжі;
  • лягти спати у звичайній для вас час та встати не пізніше, як за годину до взяття крові;
  • за можливістю відмовитись від ліків (якщо це неможливо, повідомте про це лікарів)

Також важливою умовою є відсутність протипоказань щодо донації.

Попередній запис за телефонами Контакт-центру:

(068) 812 — 97 — 76
(066) 146 — 03 17