Перевірка міністром медичної галузі Запоріжжя завершилася звільненням профільного заступника міського голови

В останні місяці Запорізька область стабільно перебуває у топ-5 регіонів, з найбільшим рівнем захворюваності на COVID-19. Лише за останню добу в області зареєстровано в 1296 нових випадків захворювання.   переважна більшість нових випадків реєструють у місті Запоріжжі, де проживає половина всього населення області. Минулої доби в обласному центрі зафіксовано 678 нових хворих, 20 людей померло.

Одна з причин пандемії у Запоріжжі — неефективна робота керівників галузі, які не змогли вчасно і правильно  організувати вакцинальну компанію. Результати того, що міська влада не зробила влітку, Запоріжжя бачить тепер — реанімаційні відділення завантажені на 92%, кількість смертей внаслідок коронавірусу сягає до півсотні осіб на день. Недоліки роботи галузі підкреслив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, під час нещодавнього візиту до Запоріжжя. Внаслідок цього покинув свою посаду профільний заступник міського голови з медичних питань Генадій Наумов.

Після візиту міністра, місто стрімко почало виправляти помилки. Протягом тижня у Запоріжжі відкрито шість центрів масової вакцинації у популярних торгових точках.

Терміново створюються додаткові місця для хворих на ковід у лікарнях — 100 відкрито у 5-й міській лікарні, ще 50 — у 9й. Нові ліжка підкріплюють матеріально-технічною базою.

Лише цього тижня лікарні міста отримали 23 апарати штучної вентиляції легень — дванадцять купили за рахунок перепрофілювання субвенції з обласного бюджету, а одинадцять придбав соціально-відповідальний бізнес. Обладнання вже стало до роботи в обласній інфекційній лікарні, та міських лікарнях № 2, 5, 7 та 9.

До кінця року в місті планують збудувати ще дві кисневі станції — у 5-й та 6-й лікарнях Запоріжжя.

— Ситуація критична в Запоріжжі. Захворюваність росте, вірус дуже агресивний і  перебіг захворювання дуже тяжкий. у цій ситуації міська влада робить все можливе, аби покращити медичну систему, полегшити роботу лікарів у такій складній ситуації. на найближчій сесії виділимо додаткові кошти тим лікарням, які приймають хворих на коронавірус, але поки що не мають відповідних пакетів з НСЗУ. Також шукаємо можливість додаткових виплат медпрацівникам, які рятують хворих на COVID 19. Маємо підтримувати лікарів які рятують наші життя і на межі своїх можливостей, — зазначив сьогодні, під час передачі нових апаратів ШВЛ 9-й міській лікарні, керівник міста Анатолій Куртєв.