В областной больнице освоили малотравматичные операции на ЛОР-органах

З настанням осені та похолоданням значно збільшується число пацієнтів з вірусними інфекціями, серед яких левову частку займають риносинусити. Захворювання небезпечно тим, що при відсутності своєчасної діагностики та лікування загрожує страшними ускладненнями, аж до летальних випадків.

Як цьому запобігти розвитку ускладнень під час пресконференції розповіли спеціалісти відділення мікрохірургії ЛОР-органів Запорізької обласної клінічної лікарні.

– Риносинусит – поширене в отоларингології захворювання, яке характеризується запаленням слизових оболонок навколоносових пазух. Як наслідок, пацієнти скаржаться на головні болі, біль в області пазух носа, слизові виділення та набряки обличчя. Щоб запобігти розвитку ускладнень, необхідно одразу ж звернутися до спеціалістів. На базі нашої лікарні пацієнти можуть пройти повний спектр досліджень: від ЛОР-огляду до рентгена та комп’ютерної діагностики. Зібравши анамнез, ми зможемо встановити точний діагноз та підібрати відповідну тактику лікування, – пояснює завідувач відділення мікрохірургії ЛОР-органів Олексій Ігорьович Тилля.


Але, на жаль, нерідкі випадки, коли пацієнти, відкладаючи візит до лікаря, звертаються за допомогою при загострених станах, коли консервативне лікування не дає потрібного ефекту. Тоді у бій іде «важка артилерія» — малоінвазивна хірургія.

– Лікарі відділення мікрохірургії ЛОР-органів віддають перевагу ендоскопічним втручанням при лікуванні синуситів. За допомогою хірургічного втручання вдається позбутися від «перешкоди» в носі, що заважає фізіологічному очищенню пазух носа. Процедура займає мінімум часу, безпечна і не травмує носові ходи та дозволяє пацієнтові максимально швидко повернутися до звичного способу життя, – пояснює завідувач кафедри отоларингології ЗМАПО Вадим Вадимович Скоробогатий.

Зазначимо, що гострий синусит ендоскопічним методом лікують без розрізів. Лікар отримує достатній доступ через носові проходи. При цьому операція при синуситі максимально ефективна, оскільки дозволяє повністю позбутися від гнійного вмісту.

Помічаєте закладеність носа, гнійні виділення, зниження нюху, головний біль, підвищення температури тіла? Запобіжіть розвиткові страшних ускладнень – запишіться на консультацію до ЛОР-спеціаліста прямо зараз!

Сайт: department/mikrohirurgiya-lor-organov

Facebook: zokb.official

Instagram: zokb_official

Контакт-центр: (066) 146-03-17, (068) 812-97-76