Керівництво Запорізької ОДА відкрило марафон зі збору крові на базі обласної лікарні

З самого ранку у відділенні трансфузіології обласної лікарні стартував марафон зі збору крові, присвячений Всесвітньому дню донора крові. Спонукати до донорства особистим прикладом вирішив керівний склад Запорізької облдержадміністрації: голова ОДА Олександр СТАРУХ, його заступник Едуард БРУТМАН та керівниця апарату ОДА Зінаїда БОЙКО.

Перших донорів крові сьогодні урочисто зустріли заступниця директора з медичної частини ЗОКЛ Анастасія САРЖЕВСЬКА та заступник директора з поліклінічної роботи ЗОКЛ Олександр САРЖЕВСЬКИЙ.

Ми відкриваємо черговий марафону з донорства за участі керівників області. Це – управлінці, поважні люди, авторитет яких може закликати всіх мешканців області відірватися від повсякденних рутинних турбот і звернути увагу на актуальну проблему – брак донорської крові, – зазначає Анастасія Валеріївна. 

Як пояснює Олександр Никодимович, на жаль, кількість донацій в обласній лікарні різко зменшується. Водночас переливання крові необхідно при проведенні складних процедур та операцій, коли час іде на хвилини. Тому, з огляду на ситуацію, лікарі часто стають донорами крові для своїх пацієнтів у режимі «онлайн», щоб у прямому сенсі врятувати їм життя.

Своєю чергою, Олександр Старух закликає долучитися до акції усіх небайдужих, аби зробити вагомий внесок та допомогти пацієнтам, які цього потребують.

– Я вважаю, що мешканці регіону і я особисто, беручи участь в цьому марафоні, займаємося важливою справою, підтримуємо тих, кому сьогодні наша допомога життєво необхідна. Тому ми завжди співпрацюємо з установами охорони здоров’я, і я особисто завжди готовий поділитися своєю кров’ю з тим, хто її потребує, – коментує Олександр Васильович. 

Звертаємося до всіх, хто ще сумнівається, здавати кров чи ні, і боїться процедури – здача крові в Запорізькій обласній лікарні абсолютно безпечна і безболісна!

4 причини здати кров:

  1. Здача крові запускає процес оновлення вашого організму, зміцнює імунітет та сердечно-судинну систему
  2. Ви безплатно обстежуєтесь на: групу крові, резус-фактор, біохімічні дослідження, ВІЧ, гепатити B та С, сифіліс
  3. Лікарі нададуть вам довідку про звільнення на 2 дні від роботи зі збереженням заробітної плати
  4. Ваш благородний вчинок – це реальна допомога тим, хто потрапив у біду.

Як підготуватися до здачі крові?

За день до здачі крові не вживайте жирну, смажену, гостру, копчену їжу та яйця, а за 2 дні – відмовтеся від алкоголю.

Здати кров можна будні дні з 09.00 до 13.00 за адресою:

Оріхівське шосе, 10 (1 поверх консультативної поліклініки ЗОКЛ)

Бути героєм просто – станьте донором та врятуйте чиєсь життя!