Травматологи Запорізької обллікарні поділилися інноваційними підходами у діагностиці та лікуванні

До Всесвітнього дня травматолога на базі обласної лікарні пройшла пресконференція, у ході якої  завідувачі Відділення травматології й Клініки ортопедії, артрології та спортивної травми поділилися успішним досвідом надання спеціалізованої медичної допомоги пацієнтам з різними видами травм.

ВІД ДІАГНОСТИКИ ДО РЕАБІЛІТАЦІЇ

Наразі відділення травматології є головною установою травматолого-ортопедичного профілю в регіоні за обсягами та рівнем надання медичної допомоги. За підсумками минулого року відділення прийняло понад тисячу жителів як Запорізької, так і інших областей України.

На базі відділення можна отримати повний цикл послуг: від діагностики та консервативного лікування до найскладніших оперативних втручань і подальшої реабілітації пацієнтів з травмами й захворюваннями опорно-рухового апарату та їх наслідками.

– Ми надаємо всі можливі види допомоги при травмах – від простого накладення шини до складної операції з установленням металоконструкцій при переломах будь-якого ступеня складності. У лікарні цілодобово працює рентгенологічний кабінет і комп’ютерний томограф, які дозволяють максимально швидко встановити точний діагноз і підібрати найбільш відповідну тактику лікування, що вкрай важливо в екстрених ситуаціях. А у випадку, коли отримана травма вимагає вузькоспеціалізованої допомоги, наприклад, участі в операції судинного або нейрохірурга, фахівець в той самий час прибуває в операційну, – пояснює завідувачка Відділення травматології Ольга БОГДАН.

3-Д ТЕХНОЛОГІЇ ТА МАЛОІНВАЗИВНА ОРТОПЕДІЯ

Крім Відділення травматології, де надають широкий спектр послуг при усіх видах переломів, на базі ЗОКЛ понад 20 років з успіхом функціонує окремий підрозділ – Клініка ортопедії, артрології та спортивної травми, що спеціалізується на наданні вузької ортопедичної медичної допомоги.

Наразі Клініка ортопедії, артрології та спортивної травми – єдиний в регіоні та унікальний у всій Україні спеціалізований центр лікування різних травм і захворювань опорно-рухового апарату та одна з небагатьох вузькопрофільних клінік країни, де на високому рівні надають медичну допомогу, включаючи артроскопічні (малотравматичні) операції, ендопротезування усіх видів суглобів та оперативні втручання  професійним спортсменам та спортсменам-аматорам.

Лікарі Клініки з успіхом використовують новітні підходи в діагностиці та усі наявні європейські методики лікування, що дозволяють повертати до активного життя пацієнтів з найскладнішими травмами та патологіями.

– Існують складні випадки, коли не завжди можливо встановити правильний діагноз, використовуючи стандартні методи дослідження, такі як рентген-діагностика і КТ. У такому випадку ми вдаємося до 3-д моделювання. Тобто попередньо друкуємо модель перелому або пошкодженого суглоба. Це дає можливість ортопеду-травматологу попередньо підготуватися до операції та запобігати небажаним наслідкам, – пояснює завідувач Клініки ортопедії, артрології та спортивної травми Іван ЗАБЄЛІН.

Тож, підбиваючи підсумки, можемо з упевненістю заявити, що, потрапивши в Запорізьку обласну клінічну лікарню та довірившись нашим спеціалістам, ви отримаєте повний комплекс ортопедо-травматологічної допомоги. Адже багатопрофільність лікарні дозволяє пройти усі необхідні обстеження, підібрати найбільш відповідну тактику лікування, отримати консультації вузьких спеціалістів та пройти подальшу реабілітацію. І все це не базі однієї лікарні!

Тож, довірившись спеціалістам ЗОКЛ, ви можете бути упевнені, що отримаєте висококваліфіковану медичну допомогу та підтримку, незалежно від складності вашого випадку!

Сайт: zokb.org.ua

Facebook: zokb.official

Instagram: zokb_official

YouTube: Запорожская областная клиническая больница

Контакт-центр: 066 – 146 – 03 – 17, 068 – 812 – 97 – 76

Реабілітація очима пацієнтівhttps://cutt.ly/qb3i5oA