Пацієнту Запорізької обллікарні встановили інноваційний ендопротез максимального в Україні розміру

До фахівців Клініки ортопедії, артрології та спортивної травми, що функціонує на базі Запорізької обллікарні, звернувся 59-річний Олександр Геннадійович з важким посттравматичним коксартрозом. Сам він родом із Запоріжжя, але останнім часом проживає в Одесі. Каже, що про Клініку чув давно, адже тут проходили лікування його знайомі, тому довіритися вирішив саме запорізьким спеціалістам.

Клініка ортопедії, артрології та спортивної травми Запорізької обласної лікарні – єдиний в регіоні та унікальний у всій Україні спеціалізований центр лікування різних травм і захворювань опорно-рухового апарату. Також відділення ортопедії – одна з небагатьох вузькопрофільних клінік країни, де на високому рівні надають допомогу професійним спортсменам і спортсменам-аматорам.

Як пояснює пацієнт, у 80-х роках йому довелося воювати в Афганістані, де перед демобілізацією він отримав важку травму тазостегнового суглоба з інфікуванням травмованої зони. Незабаром Олександра Геннадійовича прооперували у військовому госпіталі, тривалий час він проходив лікування, близько року носив оксидну пов’язку, проходив реабілітацію. Але, на жаль, ситуація погіршувалася – захворювання прогресувало, з’явився біль в суглобі, обмеження в русі. Тому єдиним виходом у даній ситуації залишалося ендопротезування суглоба.

– Особливість даного випадку полягає в тому, що пацієнту встановили інноваційний імплант максимально можливого розміру, які існують в Україні. Ендопротез виготовлений з так званого трабекулярного металу, що дозволить надалі вростати власній кістці в установлений ендопротез, який повною мірою замінить природний зруйнований суглоб, – пояснює завідувач Клініки Іван Забєлін.

Пацієнт відзначає, що Клініку вибрав невипадково. У 2010 році його товаришу запорізькі спеціалісти провели успішну операцію з протезування тазостегнового суглоба, а через рік аналогічну операцію провели і на іншому зруйнованому суглобі.

– Мій товариш досить добре описав мені відділення, чіткість медперсоналу, турботу і догляд за пацієнтом у післяопераційному періоді. Тому я прийняв рішення оперуватися саме тут і ні краплі про це не шкодую. Що стосується моєї операції, вона тривала досить довго. З палати мене забрали о 8.30, а повернувся я з операційної майже о 12.00. Як зауважив Іван Миколайович, за весь період своєї роботи він уперше встановив такий великий за габаритами суглоб з усіх наявних в Україні. Я шалено задоволений! Величезне спасибі Івану Миколайовичу і всьому персоналу Клініки за те, що в стислі терміни повернули мене до повноцінного життя, – підсумував Олександр Геннадійович.

Сайт: travmasport.com.ua
Facebook: klinika.ortopedii
Instagram: zokb_official
YouTube: Запорожская областная клиническая больница
Контакт-центр: (050) – 460 – 28 – 44, (098) – 161 – 47 – 17