Призначене нове керівництво запорізького ПАТ «Мотор Січ»

Наказом Міністра оборони України внесені зміни до Статуту Публічного акціонерного товариства «Мотор Січ», на основі якого діє підприємство. Про це стало відомо сьогодні, 30 листопада.

Крім того, достроково припинено повноваження членів Наглядової ради, Голови та Членів Ради директорів. Також припинено повноваження та звільнено з посади Президента акціонерного товариства Вячеслава Богуслаєва.

Наказом Міністра оборони України генеральним директором підприємства призначений Олексій Нікіфоров.

Обрано новий склад наглядової ради та її Голову – заступника Міністра економіки України Ігоря Фоменка, який уже провів перше засідання. До новоствореної Наглядової ради підприємства також увійшли: Роман Коновалов, Сергій Корж, Юрій Пащенко та Юрій Шаповал.

Окрім цього, зареєстровані усі зміни, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Відтепер стратегічне підприємство працюватиме у режимі 24/7 на задоволення оборонних потреб держави.

Повністю використовуватиметься потенціал трудового колективу. «Мотор Січ» буде розвиватися та випускатиме продукцію в інтересах України та ЗСУ, повідомляє Міністерство оборони України.

Довідка:

Олексій Никифоров народився в 1981 році. Більшу частину своєї трудової діяльності пройшов у структурі «Запоріжсталі» (потім — Метінвест). Прийшов на підприємство («Запоріжсталь») 2000-го року. Починав з посади слюсаря-ремонтника у цеху холодного прокату. Паралельно навчався у ЗДІА (отримав дві спеціальності, остання – менеджер проектів). Доріс на Метівесті до керівних посад.

І коли до мерії зайшла командира Буряка (з менеджментом «Запоріжсталі»), він обійняв посаду гендиректора КП «Водоканал». Тут він працював 5 років (з 2016 по квітень 2021-го). Потім Никифоров перейшов на посаду заступника мера, де працював більше року. Ще минулого тижня стало відомо, що Олексій Никифоров йде з посади заступника мера. На його місце, до речі, хочуть посадити Вадима Зубка, котрий зараз очолює кадрове управління міськради, повідомляє «Забор».

Колишнього директора «Водонакалу» вважають людиною Ростислава Шурми, який наразі обіймає посаду заступника голови Офісу Президента. Як повідомляється, у боротьбі за посаду гендиректора «Мотор Січ» команда Шурми одержала перемогу в іншої групи, яка бачила на посаді гендиректора представника менеджменту «Мотора» — брата народного депутата Геннадія Касая.