Що чекає Україну після війни

Найкращі політологи і аналітики зараз намагаються зрозуміти, що чекає на Україну після перемоги. Деякі моменти в їх прогнозах відрізняються, але окремі напрямки залишаються незмінними. Відштовхуючись від них, можна передбачити, яке майбутнє чекає українців.

Ймовірніше всього, закінчення війни стане непрямою ознакою початку краху Росії. Але повністю зруйнувати РФ Україні військовим шляхом в найближчому майбутньому не вдасться. Незважаючи на те, що її існування буде становити загрозу, мрії про знищення східного сусіда передчасні. Адже повне усунення – занадто дороге і неприйнятне світовою спільнотою явище.

Після припинення воєнних дій Україну чекає швидке перетворення на “військового їжака” – тобто на країну, яка буде взірцем у воєнній сфері. Для цього будуть працювати оборонні підприємства, готуватимуть кваліфіковані кадри всіх рівнів. Прикладом може бути Ізраїль – не дуже велика, але дуже мілітаризована країна, армія якої входить у перелік найсучасніших.

Очевидно, що для такого розвитку потрібні певні умови:

  • підвищені податки
  • збільшені витрати на армію
  • тривала і серйозна служба в лавах армії, можливо – людей обох статей

Відновлення і стан економіки буде залежати від репарацій та допомоги партнерів на шляху відбудови інфраструктури і промислового комплексу. Генасамблея ООН вже прийняла резолюцію, згідно з якою Росії призначать репарації на користь України, тому певні гарантії є.

До того ж важливо, як швидко Україна стане членом ЄС, бо це дало б змогу розширювати ринки збуту і відновлювати економіку спільно з сусідніми країнами.