Удар по Кремлю: експерт назвав місце, звідки могли запустити дрони

Безпілотники, що атакували Кремль, найімовірніше запускали звідкись в Підмосков’ї. Про це заявив директор Центру аналізу стратегій і технологій Московського оборонного аналітичного центру Руслан Пухов у коментарі Financial Times.

За його словами, невідомі диверсанти цілком могли купити безпілотники на комерційній основі і вже потім оснастити вибухівкою. Пухов уточнив, що «українська група, яка працює таємно в Росії», могла запустити безпілотники з якої-небудь локації безпосередньо під Москвою. Саме тому безпілотники не були виявлені російською системою ППО.

Експерт вважає, що невелика кількість використаних у цій атаці дронів вказує, що дана акція навряд чи мала підтримку з боку української держави.

Неназваний український інженер, який будує військові безпілотники, заявив виданню, що в теорії Україна може відправити безпілотник до Москви.

«Створити безпілотник з дальністю польоту 800 км нескладно, його наведення — складне завдання», — сказав він.

Цей же інженер зазначив, що у російських систем ППО є очевидні проблеми з ураженням безпілотників в темний час доби.

«Вдень зенітні комплекси використовують оптичні приціли, тому вразити безпілотник легко, але вночі вони не є легкою мішенню», — заявив він.

Удар по Кремлю 3 травня — що відомо

У ніч на 3 травня невідомий безпілотник врізався в дах однієї з будівель Кремлівського комплексу і спричинив там локальну пожежу. Російська влада заявила, що безпілотників насправді було два.

Москва звинуватила в цій атаці Україну і заявила, що це був замах на Путіна. Однак в Офісі президента ці звинувачення відкинули і заявили про роботу в Москві місцевих сил опору.