Волонтери та кіберполіція разом протидіють окупантам в медіа-просторі

Волонтери та кіберполіція України об’єднали зусилля в боротьбі з російським окупантам в медіапросторі в рамках спільного проєкту «Мрія».

Як зазначає представник кіберполіції Запоріжжя Олег КИРБЯТ’ЄВ, спочатку екосистема «Мрія» була створена для об’єднання проєктів, розроблених у синергії кіберполіції України та волонтерів. Ключова ідея проєкту була втілена у порталі stopdrugs, який об’єднав проактивних громадян у напрямку боротьби з телеграм-каналами, що забезпечували продаж та розповсюдження наркотиків в мережі Інтернет. Переосмислення проєкту відбулося через декілька днів після відкритого вторгнення 24 лютого 2022 року російських військ на територію України, коли стало зрозуміло, що розв’язана проти України війна здійснюється у тому числі у медіапросторі.

Необхідність підтримки наших військових, простих громадян, а також протидії кремлівським медіапропагандистам та поширення правдивої інформації в мережі, була критично необхідною. Тому бот stopdrugs було переформатовано та розгорнуто роботу на протидію фейковим та проросійським ресурсам у мережі Інтернет.

На сьогодні, це найбільша спільнота, яка успішно блокує та протидіє російській агресії в Інтернеті.

Кожен українець — ВОЇН на своєму фронті. Наш фронт — інформаційний.

Долучайся до телеграм каналу за посиланням https://t.me/+EbXZHBfHXbszY2I6

Нищ ворога у зручний тобі час, надсилая скарги на ворожі ресурси. Їх перелік постійно оновлюється на каналі.