Ракетний удар по центру Запоріжжя: під завалами можуть залишатися люди (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 2 березня, о 01:32 військові РФ здійснили чергову ракетну атаку по Запоріжжю. Одна ракета влучила в багатоповерховий будинок в центрі міста.

Як повідомляє Запорізька обласна прокуратура, за попередніми даними загинуло чотири людини, вісім поранено, ще п’ять вважаються зниклими безвісті, серед яких дитина. Уламками та вибуховою хвилею пошкоджено інші багатоповерхівки, розташовані поряд, а також припарковані авто.

За даними ГУ Нацполіції області, у результаті нічного удару в п’ятиповерхівці відбулося руйнування понад 10 квартир з 2-го до 5-го поверху. На місці події працюють рятувальники, волонтери та працівники профільних служб. Відкрито кримінальне провадження за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Рятувально-пошукові роботи тривають.

Комунальники вивезли понад 47 тонн будівельних уламків. На місці події психологи ДСНС надали допомогу 69 людям. Загалом до робіт залучено 213 осіб та 56 одиниць техніки, у тому числі 2 кінологічні розрахунки, передає ДСНС.

Як зазначив керівник Запорізької ОВА Юрій Малашко в прямому етері телемарафону “Єдині новини”, досі існує вірогідність, що безвісти зниклі досі живі, але під завалами.

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв в ефірі національного марафону зазначив, що це вже 9-та багатоповерхівка в місті, яку зруйнували росіяни.

Доповнено. В поліції оновили дані щодо загиблих та зниклих безвісти внаслідок атаки на запорізьку 5-поверхівку. Наразі підтверджена загибель двох людей, ще 10 є безвісти зниклими. Щодо раніше оприлюднених даних про чотирьох жертв, то наразі, за даними поліції, ця інформація не підтверджується.

 

  

фото — ГУ Нацполіція області, ЗОВА, Запорізька обласна прокуратура, ДСНС