Депутатці Запорізької обласної ради повідомили про підозру у зраді

Правоохоронці повідомили про підозру депутатці Запорізької облради, яка впроваджувала російську освіту під час окупації Кам’янки-Дніпровської.

У прокуратурі Запорізької області розповіли, що жінка очолювала одну зі шкіл у Кам’янці-Дніпровській. Після окупації міста вона погодилася співпрацювати з ворогом.
Зокрема, у школі запровадили стандарти освіти РФ – оновили програму викладання, використовували російські підручники і змінили форму оцінювання школярів на п’ятибальну.

Окрім цього, депутатка організувала для вчителів проходження спеціалізованих курсів підвищення кваліфікації у Євпаторії у Криму, щоб вони мали змогу викладати дисципліни за російськими освітніми стандартами.

Наразі жінці повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Їй загрожує покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Відомо, що йдеться про Ніну Гурську, депутата від «Партії Володимира Буряка «ЄДНАННЯ», секретаря постійної комісії облради з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад області та ЖКГ.