У Запоріжжі запрацювали «Пункти незламності» (ФОТО, ВІДЕО)

У рамках Всеукраїнського проєкту «Пункти незламності» у Запоріжжі та області почали працювати 6 мобільних і 15 стаціонарних пунктів.

Про це повідомляє прес-служба обласної ДСНС.

Локації гуманітарного прихистку функціонують цілодобово та безкоштовно у форматі тимчасового перебування. У Пунктах незламності встановлені потужні генератори для забезпечення електроенергії, супутниковий інтернет, зарядні пристрої для гаджетів, чайники і мікрохвильовки для забезпечення побутових потреб, чай та продукти швидкого приготування, аптечки,  ліжка для відпочинку. Крім того, у Пунктах громадяни можуть отримати консультацію стосовно дій у разі надзвичайних ситуацій різного характеру та довідкову інформацію.

Фото

Фото4

У Запоріжжі до укомплектування пунктів долучилися волонтери і небайдужі громадяни, аби забезпечити співвітчизникам, яким знадобиться скористатися тимчасовим прихистком, максимально комфортні умови.

Запорізька обласна організація Товариства Червоного Хреста України  облаштувала у Пунктах дитячі куточки з харчуванням.

Фото

Фото2

Фото3

У випадку, якщо запоріжці та гості міста приходитимуть з домашніми улюбленцями, на них чекатиме спеціальний корм і вода.

Для забезпечення безпеки і дотримання правопорядку на місцях розгортання пунктів цілодобово чергуватимуть співробітники поліції та рятувальники ДСНС.

Вже працює спеціальний сайт – nezlamnist.gov.ua, – на якому розміщено мапу таких пунктів по всій країні. Вона постійно оновлюється.

Видео