У США демонструють плакати воєнного часу, раніше показані у Запоріжжі (ФОТО)

У Колорадо-Спрінгс (США) відбувається міжнародна виставка «Українські Плакати
Воєнного Часу». Роботи десяти українських митців експонуються у Sheppard Project Space Gallery — у галерейному комплексі GOCA Університету Колорадо.

На виставці представлені роботи Насті Гайдаєнко (Київ), Олександра Грехова (Київ), Миколи Гончарова (Київ), Закентія Горобйова (Київ), Каті Лісової (Київ), Даші Подольцевої (Київ), Олексія Сая (Київ), Микити Шилімова (Харків), Нікіти Тітова (Київ) та Альбіни Ялози (Київ). Раніше плакати демонструвалися у національному центрі «Український Дім» у Києві та у Туристичному інформаційному центрі міста Запоріжжя.

Плакати українських митців інтерпретують правду про воєнні злочини Росії на території України після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. Проєкт має на меті збір коштів на придбанняспеціального медичного обладнання для міського пологового будинку міста Ніжин, що у Чернігівській області.

«У своїй творчості митці показують відображення колективного горя, розпачу, нестерпного болю, скорботи і водночас бажання боротися і перемагати. Це крик про допомогу, декларація нашого незламного духу і хоробрості, гірка іронія і фіксація конкретних подій», — зазначає Олена Сперанська, кураторка виставки, директорка міжнародної резиденції сучасного мистецтва BIRUCHIY, віце-президентка
громадської організації «Спілка дослідників сучасного мистецтва».