Запорізька поліція звернулась до громадян щодо дотримання правил під час перевірок на блокпостах

Поліція Запорізької області звертається до громадян з проханням зберігати спокій та, під’їжджаючи автомобілем до контрольно-пропускного пункту, заздалегідь зменшити швидкість автомобіля, та завчасно підготувати документи для перевірки. Не слід виходити з салону автомобіля до вказівки військових або  співробітників поліції. У розмові з правоохоронцями надавайте чіткі відповіді на їх запитання. Під категоричною забороною залишається  проведення будь-якої фото- та відео зйомки на блокпосту!

У зв’язку з воєнним станом та активністю диверсійно-розвідувальної діяльності ворога, запорізькі правоохоронці у посиленому режимі проводять додаткові перевірочні та фільтраційні заходи.

Працівники поліції під час перевірок, керуються виключно вимогами діючого законодавства, в межах наданих їм повноважень та відповідно до розділу V Закону України «Про Національну поліцію». Вони мають право застосовувати до осіб такі заходи як: перевірка документів, опитування, поверхнева перевірка і огляд.

Поліцейські закликають громадян бути свідомими у тяжкі для всієї країни часи. Будемо вдячні за активне сприяння у виявленні осіб, які можуть бути причетними до здійснення діяльності в інтересах країни-агресора.  У разі отримання будь-якої корисної інформації, інформуйте територіальні підрозділи поліції у зручний  для вас спосіб.