У Запоріжжі поширюють небезпечний фейк

Останнім часом в запорізькому сегменті соцмереж поширюються фейки про нестачу донорської крові.

Городян просять не розповсюджувати неправдиву інформацію. Як повідомили у Запорізькому обласному центрі служби крові, якщо ви побачите або почуєте інформацію про те, що не вистачає компонентів крові. то телефонуйте: +380612898191, щоб перевірити цю інформацію особисто та повідомити про неправдиву інформацію.

— З часу повномасштабного вторгнення Росії в Україну потреба у компонентах крові зросла. Зокрема йдеться і про альбумін. Водночас завдяки злагодженій роботі партнерів при координації Міністерства охорони здоров’я критичних ситуацій щодо потреби в компонентах крові вдалося уникнути, – повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Vgorode зібрав список місць, де можна у Запоріжжі стати донорами.
У Запоріжжі функціонують відділення трансфузіології у «Міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги» Запорізької міськради на вулиці Перемоги, 80 (5-та міськлікарня).
Також кров можна здати у Запорізькому обласному центрі служби крові по вулиці Леоніда Жаботинського, 32. У «Міській лікарні №9» на вулиці Щасливій, 1, та у відділенні трансфузіології КП «Запорізька обласна клінічна лікарня» на Оріхівському шосе, 9.