Ворог зосередив активність поблизу Гуляйполя

Найбільша активність російських військових спостерігається поблизу Поліг, Оріхова та Гуляйполя, повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Загалом, ворог здійснює вогневий вплив вздовж всієї лінії зіткнення та у глибині оборони українських військ на Запорізькому напрямку.

Сили оборони Запорізького краю повідомляють, що росіяни вели обстріли в напрямку населених пунктів із застосуванням танку, реактивної системи залпового вогню «Град», ствольної артилерії, 120 мм мінометів та крупнокаліберних кулеметів, стрілецької зброї за наступними напрямками: Оріхів, Гуляйпільське, Новосілка, Новоданилівка, Времівка, Залізничне, Кам’янське, Малинівка, Білогір’я, Полтавка, Ольгівське, Новоандріївка, Червоне, Павлівка, Гуляйполе.

Російські війська вкотре обстріляли цивільну інфраструктуру Оріхова, внаслідок чого до лікарень Запоріжжя доставлено 8 громадян України, одна людина загинула. У зв’язку з загостренням військових дій та збільшенням інтенсивності обстрілів, аби зберегти життя мешканців громади в Оріхові тимчасово призупинено роботу пункту надання гуманітарної допомоги.

В м. Гуляйполе внаслідок артилерійського обстрілу росіянами було зруйновано два будинки та господарчу будівлю.

Внаслідок ворожих обстрілів загорівся очерет та трава на відкритій території поблизу селища міського типу Комишуваха.

Внаслідок російського артилерійського обстрілу с. Заріччя, Пологівського району, було зруйновано будинок та поранено осколками його власника 1936 р.н., який від отриманих травм помер.

Чергових ворожих обстрілів зазнало с. Преображенка. Снаряд російської армії влучив у приватний будинок, в результаті чого тяжкі поранення отримали дві жінки 1991 та 1955 р.н., а також, отримав уламкове поранення правої гомілки чоловік 1981 р.н.

Крім того, посилюється економічна співпраця окупованих територій з кримськими підприємцями.

З Полог зерно та насіння соняшника, які знаходяться в сховищах, ворог готує до транспортування в росію. З Енергодара в напрямку Кам’янки-Дніпровської під охороною військових виїхала колона російських вантажівок, що були завантажені зерном. Кінцевий пункт призначення колони — окупований Крим. Окрім зерна окупанти вивозять до Криму викрадені в Україні овочі.