Мешканців Запорізької області просять терміново евакуюватись із прифронтових міст

Оккупаційні війська розпочали масований наступ на території Запорізької області. Про це заявив голова Запорізької ОВ Олександр Старух. Цю інформацію глава регіону повідомив у ефірі телемарафону.

За словами Олександра Старуха, за останній місяць лінія зіткнення майже не змінювалася, але були бої різної інтенсивності.

-На сьогоднішній день ворожі війська суттєво активізувалися. У Пологівському районі загострилася ситуація, спостерігаються щоденні обстріли. Противник розпочав масований наступ, але наші захисники тримають оборону, — сказав глава ЗОВА.

Він також закликав людей евакуюватись із прифронтових населених пунктів. Старух зазначив, що вже розроблено план евакуації, згідно з яким вивозили жінок та дітей із Гуляйполя, Оріхова, Камишевахи та інших населених пунктів. Були і ті в області, хто відмовився евакуюватися в безпечні регіони і вирішили залишитися у своїх будинках, наражаючи себе на небезпеку.

— На жаль, не всі поставилися з розумінням, залишилися деякі люди похилого віку, їх набагато важче евакуювати. Рекомендуємо, щоб жінки, діти та люди похилого віку виїжджали з лінії зіткнення до обласного центру, — закликав громадян голова ЗОВА.